Ароматні класичні голубці з яловичого фаршу, тушковані з томатною пастою в духовці.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (середній)
-
450 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
1 чашка
— рисова крупа (длиннозерная)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
4 зубчики
— часник
-
2 склянки
бульйон (або вода)
-
3 ст. л.
— томатна паста
-
2 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування смачних голубців ставимо за духовку на 180 градусів.
У маслі обсмажуємо подрібнену цибулину з натертою морквою. Смажену суміш остуджуємо і викладаємо в миску до готового яловичого фаршу. Додаємо в миску промитий рис, подрібнену петрушку, перець, сіль і добре перемішуємо.
Чистий качан капусти опускаємо в киплячу воду на 5-6 хвилин, потім під холодну воду і знімаємо легко листя. Повторюємо процедуру, поки не зріжемо 14-16 шт. З готових листя зрізаємо щільну частину листа.
У кожен лист викладаємо підготовлену яловичу начинку, і закрити конвертиком.
Викладаємо готові голубці в невисоку сковороду (повинна підходити для духовки).
У невеликій каструлі змішуємо курячий бульйон (або воду) з подрібненим часником і томатною пастою. Доводимо до кипіння, перчимо і солимо соус для голубців. Готовим соусом заливаємо голубці, накриваємо і ставимо в духовку.
Тушкуємо ароматні голубці 45-50 хвилин. Подаємо смачні голубці гарячими зі сметаною і хрустким овочевим салатом. Приємного апетиту!