Відмінний рецепт смачних смажених пиріжків з картопляного тіста з начинкою з обсмаженої квашеної капусти.
Інгредієнти
Для тіста:
-
1 кг.
— кртофель
-
250 гр.
— мука
-
50 мл.
— рослинна олія (для смаження)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 щіпки
— сіль
Для начинки:
-
500 гр.
— капуста (квашена білокачанна)
-
6 зубчиків
— часник (маринований)
-
5 горошин
— перець (чорний)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
30 мл.
— рослинна олія
Рецепт приготування
Картопля очищаємо, відварюємо до готовності, даємо трохи охолонути і пропускаємо через прес або розминаємо товкачиком.
Теплу картоплю змішуємо з маслом (50 мл), яйцями, сіллю і борошном. Добре замішуємо руками картопляне тісто (не повинно бути липким) і залишаємо на столі накритим.
Маринований часник очищаємо і дрібно нарізаємо.
Квашену капусту викладаємо в гаряче масло (30 мл), додаємо нарізаний маринований часник і обсмажуємо на середньому вогні до м’якості. Потім додаємо подрібнений в ступці перець, лавровий лист і смажимо ще 3-4 хвилини.
Від готового картопляного тіста відриваємо невеликий шматок, розминаємо руками в коржик і викладаємо посередині ароматну начинку.
Скріплюємо тісто по краях і формуємо пиріжок. За таким методом готуємо всі картопляне тісто.
Підготовлені пиріжки викладаємо партіями в гаряче масло й обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки. Ароматні картопляні пиріжки подаємо злегка теплими. Приємного апетиту!