Картопляні пиріжки з капустою


Відмінний рецепт смачних смажених пиріжків з картопляного тіста з начинкою з обсмаженої квашеної капусти.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 кг.

    — кртофель

  • 250 гр.

    — мука

  • 50 мл.

    — рослинна олія (для смаження)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 щіпки

    — сіль

Для начинки:

  • 500 гр.

    — капуста (квашена білокачанна)

  • 6 зубчиків

    — часник (маринований)

  • 5 горошин

    — перець (чорний)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 30 мл.

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Картопля очищаємо, відварюємо до готовності, даємо трохи охолонути і пропускаємо через прес або розминаємо товкачиком.


    Теплу картоплю змішуємо з маслом (50 мл), яйцями, сіллю і борошном. Добре замішуємо руками картопляне тісто (не повинно бути липким) і залишаємо на столі накритим.


    Маринований часник очищаємо і дрібно нарізаємо.
    Квашену капусту викладаємо в гаряче масло (30 мл), додаємо нарізаний маринований часник і обсмажуємо на середньому вогні до м’якості. Потім додаємо подрібнений в ступці перець, лавровий лист і смажимо ще 3-4 хвилини.


    Від готового картопляного тіста відриваємо невеликий шматок, розминаємо руками в коржик і викладаємо посередині ароматну начинку.


    Скріплюємо тісто по краях і формуємо пиріжок. За таким методом готуємо всі картопляне тісто.

    Підготовлені пиріжки викладаємо партіями в гаряче масло й обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки. Ароматні картопляні пиріжки подаємо злегка теплими. Приємного апетиту!