Картопляні гнізда з начинкою з яєць


Відмінний рецепт з двома основними компонентами. Смачна красива закуски з картоплі, сиру і яєць в оригінальній подачі. Картопляні «гнізда» відмінно підійдуть і на сніданок.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — картопля

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 50 гр.

    — сир (твердий)

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 5 ст. л.

    — вершки

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо у воді до готовності.


    Готову картоплю зливаємо, розминаємо, додаємо сіль і перець.


    Додаємо в підготовлене картопляне пюре одне яйце, вершки (3 ст. л.), 2/3 частини вершкового масла, натертий сир, перемішуємо.


    Викладаємо заготовку для «гнізд» в кондитерський мішок і формуємо чотири гнізда з дном на деку з пекарської папером.


    Запікаємо підготовлені «гнізда» в духовці при 180 градусах 20 хвилин, поки не підрум’яняться.


    Поки запікаються «гнізда», готуємо начинку. У гаряче масло вливаємо збиті яйця (4 шт), додаємо трохи солі, меленого перцю і смажимо 2 хвилини. Додаємо яйця в вершки і доводимо, помішуючи, до густого стану.

    Викладаємо запечені «гнізда» на тарілку, заповнюємо яєчною начинкою, прикрашаємо гілочками свіжого чебрецю (за бажанням) і подаємо. Приємного апетиту!