Відмінний рецепт з двома основними компонентами. Смачна красива закуски з картоплі, сиру і яєць в оригінальній подачі. Картопляні «гнізда» відмінно підійдуть і на сніданок.
Інгредієнти
-
500 гр.
— картопля
-
5 шт.
— куряче яйце
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
80 гр.
— вершкове масло
-
5 ст. л.
— вершки
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо у воді до готовності.
Готову картоплю зливаємо, розминаємо, додаємо сіль і перець.
Додаємо в підготовлене картопляне пюре одне яйце, вершки (3 ст. л.), 2/3 частини вершкового масла, натертий сир, перемішуємо.
Викладаємо заготовку для «гнізд» в кондитерський мішок і формуємо чотири гнізда з дном на деку з пекарської папером.
Запікаємо підготовлені «гнізда» в духовці при 180 градусах 20 хвилин, поки не підрум’яняться.
Поки запікаються «гнізда», готуємо начинку. У гаряче масло вливаємо збиті яйця (4 шт), додаємо трохи солі, меленого перцю і смажимо 2 хвилини. Додаємо яйця в вершки і доводимо, помішуючи, до густого стану.
Викладаємо запечені «гнізда» на тарілку, заповнюємо яєчною начинкою, прикрашаємо гілочками свіжого чебрецю (за бажанням) і подаємо. Приємного апетиту!