Відмінний рецепт приготування смачних дріжджових булочок з картоплею.
Інгредієнти
-
500 гр.
— мука
-
350 гр.
— картопля
-
25 гр.
— дріжджі (сухі)
-
150 мл.
— вода (тепла)
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування ароматних булочок ставимо за духовку на 160 градусів.
Чистий картоплю відварюємо, остуджуємо швидко в крижаній воді. Підготовлену картоплю очищаємо і розминаємо товкачиком.
Додаємо до мятому картоплі борошно, сіль і дріжджі. Масло змішуємо з теплою водою.
Поступово додаємо в миску підготовлену воду з маслом і замішуємо тісто міксером. Залишаємо на 30 хвилин накритий.
Тісто ділимо на 12 рівних частин і формуємо круглі булочки. Викладаємо підготовлені булочки на деко, залишаємо накритими на 15 хвилин і випікаємо в духовці 30-40 хвилин.
Готові ароматні булочки трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!