Картопляні булочки


Відмінний рецепт приготування смачних дріжджових булочок з картоплею.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — мука

  • 350 гр.

    — картопля

  • 25 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 150 мл.

    — вода (тепла)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматних булочок ставимо за духовку на 160 градусів.

    Чистий картоплю відварюємо, остуджуємо швидко в крижаній воді. Підготовлену картоплю очищаємо і розминаємо товкачиком.


    Додаємо до мятому картоплі борошно, сіль і дріжджі. Масло змішуємо з теплою водою.


    Поступово додаємо в миску підготовлену воду з маслом і замішуємо тісто міксером. Залишаємо на 30 хвилин накритий.


    Тісто ділимо на 12 рівних частин і формуємо круглі булочки. Викладаємо підготовлені булочки на деко, залишаємо накритими на 15 хвилин і випікаємо в духовці 30-40 хвилин.

    Готові ароматні булочки трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!