Картопля з копченою грудинкою


Відмінний швидкий рецепт ароматної страви з картоплі, копченої свинячої грудинки і ріпчастої цибулі. Варену картоплю обсмажений з шматочками ароматною копченої свинини і цибулею.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — картопля

  • 200 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 2 щіпки

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для страви використовуємо сорти картоплі, які погано розварюються. Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо водою і відварюємо не до повної готовності 3-4 хвилини. Зливаємо воду.


    Поки варяться скибочки картоплі, копчену грудинку нарізаємо на шматочки і, якщо грудинка жирна, обсмажуємо без масла до коричневої скоринки. Якщо грудинка нежирна, то додаємо 1 ст. л. рослинного масла.


    В шматочки копченої грудинки додаємо нарізану цибулю і смажимо, поки не стане прозорим.

    Викладаємо в сковороду підготовлений варену картоплю, посипаємо сіллю, паприкою, перцем і перемішуємо. Обсмажуємо ароматна картопля з копченою грудинкою до готовності 10-12 хвилин, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!