Відмінний рецепт приготування хрусткого смаженої картоплі в рослинному маслі.
Інгредієнти
-
1 кг.
— картопля (великого розміру)
-
за смаком
— соус (часниковий)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готовий хрумка картопля фрі викладаємо на паперові рушники, солимо. Даємо 2-3 хвилини охолонути і подаємо з часниковим соусом або майонезом. Приємного апетиту!
Очищений і промитий картоплю нарізаємо на довгі поздовжні частини шириною 1 див Кожну частину картоплі розрізаємо на довгі скибочки товщиною 1 див.
Нарізані скибочки ретельно промиваємо водою, щоб максимально пішов крохмаль і при смаженні шматочки не будуть склеюватися один з одним.
Викладаємо картоплю на рушник і даємо обсохнути.
Якщо для приготування використовуємо фритюрницю, тоді виставляємо температуру 150 градусів і обсмажуємо картоплю в олії 4-5 хвилин.
Без наявності спеціальної техніки, у сковороді розігріваємо велика кількість масла і невеликими порціями викладаємо картоплю, скибочки не повинні стикатися.
Обсмажуємо скибочки до золотистої хрусткої скоринки 6-8 хвилин, періодично перевертаючи їх.