Дуже смачна грузинська коржики з сиром. Хачапурі по-імеретинськи традиційно готують з бездріжджового тіста з кисломолочним напоєм Мацоні і тільки з імеретинським сиром, коржик має округлу форму і обсмажується на сковороді. Готуємо нетрадиційну Хачапурі з двома видами сиру (сулугуні та імеретинським сиром), а мацоні замінюємо на кефір або натуральний йогурт.
Інгредієнти
Для тіста:
-
140 мл
— кефір (або натуральний йогурт)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
200 гр.
— мука
-
100 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
2 ч. л.
— розпушувач
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
300 гр.
— сир (Імеретинський)
-
300 гр.
— сир (Сулугуні)
-
1 перешіптування
— перець (мелений)
Рецепт приготування
У чашу міксера виливаємо кефір (або натуральний йогурт), додаємо яйця і перемішуємо. Додаємо в чашу 2/3 частини борошна з сіллю і перемішуємо на середній швидкості до однорідного стану. Потім додаємо розм’якшене масло і залишки борошна з сіллю, перемішуємо міксером, прибираємо чашу і замішуємо тісто руками ще 1 хвилину. Без міксера замішуємо тісто руками, але часом збільшиться. Накриваємо чашу і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку ставимо на 230 градусів. Імеретинський сир сулугуні нарізаємо на великі шматки і, перетираючи сир між пальцями, подрібнюємо в миску. Додаємо в подрібнений сир мелений перець, пробуємо на сіль і, якщо потрібно, трохи солимо.
Охолоджене тісто ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкі коржі діаметром 26-27 див. Підготовлену сирну суміш ділимо навпіл і викладаємо кожну частину на коржі посередині.
Краї коржі збираємо посередині і закриваємо ароматну сирну начинку.
Акуратно перевертаємо Хачапурі і розгортаємо в корж діаметром 23 див. В чашці яєчний жовток збиваємо виделкою з 2 ст. л. води. Викладаємо Хачапурі на деко з пекарським папером, змащуємо сумішшю жовтка і відправляємо в духовку на 18-20 хвилин, поки Хачапурі не стане золотисто-коричневого кольору.
Ароматну грузинську корж охолодити 5 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!