Святковий запечений гусак з ароматною начинкою з яблук, цибулі, меду і спецій.
Інгредієнти
-
1 шт.
— гусак (4,5-5 кг)
-
1 кг.
— яблуко
-
2 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
150 мл.
— мед
-
200 мл.
— сік (яблучний)
-
2 ст. л.
— майоран
-
1 ст. л.
— перець (мелений)
-
1 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
Тушку гусака добре промиваємо всередині, зовні і висушуємо паперовими рушниками.
У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо часточками. Очищену цибулю нарізаємо крупно.
Підготовлені часточки яблук з цибулею викладаємо в миску, додаємо мед, сіль (1/2 ст. л.), перець (1/2 ст. л.) і майоран (1 ст. л.).
Акуратно перемішуємо ароматну начинку для гусака.
Заповнюємо внутрішню частину гусака з яблуками, цибулею. Залишками перцю, майорану, солі натираємо гусака і викладаємо на деко. Якщо всі яблука не помістилися, то викладаємо навколо гусака.
Вливаємо яблучний сік і відправляємо фаршированого гусака в розігріту духовку до 140 градусів на 4,5 години. Через кожні 30 хвилин ароматного гусака виймаємо і поливаємо рідиною з дна дека. За 30 хвилин до приготування підвищуємо температуру до 170 градусів.
Готового смачного гусака акуратно викладаємо на тарілку і подаємо з гарніром, салатами. Приємного апетиту!