Гуляш зі свинини і овочів


Рецепт ароматної тушкованої свинини з копченої свинячої грудинкою, солодким перцем, помідорами та цибулею.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — свинина (без кісток)

  • 50 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1

    — перець (солодкий)

  • 1 ч. л.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинини промиваємо та нарізаємо на смужки.


    Чисті помідори нарізаємо на середні скибочки, очищений перець — кубиками, цибулю — дрібно.


    Копчену грудинку нарізаємо дрібно і обсмажуємо з маслом, поки жир не витопиться. Грудинку можна замінити на копчене сало.


    Додаємо до шматочки грудинки цибулю і смажимо 3-4 хвилини.


    Додаємо підготовлені смужки свинини.


    Обсмажуємо, поки шматочки м’яса не посвітлішають.


    Додаємо в м’ясо підготовлені скибочки помідорів, кубики перцю, сіль і мелений перець. Вливаємо гарячу воду, щоб повністю покрити м’ясо. Гуляш накриваємо і тушкуємо на слабкому вогні 50-60 хвилин, поки шматочки свинини не стануть м’якими.


    Додаємо в гуляш борошно (щоб підливу зробити більш густий), перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

    Смачний гуляш подаємо з вареними макаронами або овочевим пюре. Приємного апетиту!