Рецепт ароматної тушкованої свинини з копченої свинячої грудинкою, солодким перцем, помідорами та цибулею.
Інгредієнти
-
1 кг.
— свинина (без кісток)
-
50 гр.
— свинина (копчена грудинка)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
2 шт.
— помідори
-
1
— перець (солодкий)
-
1 ч. л.
— мука
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинини промиваємо та нарізаємо на смужки.
Чисті помідори нарізаємо на середні скибочки, очищений перець — кубиками, цибулю — дрібно.
Копчену грудинку нарізаємо дрібно і обсмажуємо з маслом, поки жир не витопиться. Грудинку можна замінити на копчене сало.
Додаємо до шматочки грудинки цибулю і смажимо 3-4 хвилини.
Додаємо підготовлені смужки свинини.
Обсмажуємо, поки шматочки м’яса не посвітлішають.
Додаємо в м’ясо підготовлені скибочки помідорів, кубики перцю, сіль і мелений перець. Вливаємо гарячу воду, щоб повністю покрити м’ясо. Гуляш накриваємо і тушкуємо на слабкому вогні 50-60 хвилин, поки шматочки свинини не стануть м’якими.
Додаємо в гуляш борошно (щоб підливу зробити більш густий), перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Смачний гуляш подаємо з вареними макаронами або овочевим пюре. Приємного апетиту!