Класичний рецепт смачних грінок з білого хліба з курячими яйцями, молоком і ароматними сушеними травами.
Інгредієнти
-
8 скибочок
— хліб (білий)
-
8 шт.
— куряче яйце
-
60 мл
— молоко
-
1/3 ч. л.
— кріп (сушений)
-
1/3 ч. л.
— петрушка (сушена)
-
1/4 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо яйця, молоко, перець, сіль (2-3 щіпки) і сушені трави (можна замінити на свіжий кріп або петрушку).
Скибочки хліба по одному (або по 2 шт., якщо велика миска) замочуємо в підготовленій яєчної суміші на 1 хвилину (якщо хліб черствий, збільшуємо до 2 хвилин).
Викладаємо замочений хліб в яєчної суміші в гаряче масло й обсмажуємо грінки на середньому вогні протягом 1 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.
Подаємо ароматні грінки злегка теплими з шматочками ковбаси чи шинки. Приємного апетиту!