Відмінний рецепт ароматної грибного супу з печериць, помідорів, ріпчастої цибулі і бульйону. Заправляємо суп гарячою сумішшю з масла, молока і муки. Такий суп дуже популярний в Америці і навіть продається упакованим в магазинах.
Інгредієнти
-
500 гр.
— печериці (лісові)
-
1 шт.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2-2,5 літра
— бульйон (яловичий або овочевий)
-
0,5 літра
— молоко
-
5 ст. л.
— вершкове масло
-
3 ст. л.
— соєвий соус
-
2 ст. л.
— мука
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 ст. л.
— кетчуп
-
1 ч. л.
— паприка
-
3 гілочки
— кріп
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на скибочки товщиною 2-3 мм. Для приготування такого супу добре підійдуть і лісові гриби (білий гриб, опеньки).
Нарізану цибулю обсмажуємо у вершковому маслі (2 ст. л.) 5-6 хвилин, додаємо нарізаний помідор і смажимо ще 4-5 хвилин.
Викладаємо в каструлю з цибулею і помідором підготовлені скибочки печериць, додаємо кетчуп, соєвий соус, паприку і нарізаний кріп. Гриби добре перемішуємо і тушкуємо на сильному вогні 5-8 хвилин, помішуючи.
Вливаємо в каструлю бульйон (краще яловичий), додаємо сіль і варимо ароматний суп накритим на повільному вогні 20-25 хвилин.
Поки вариться грибний суп, в сковороді розтоплюємо залишки вершкового масла, додаємо борошно (постійно помішуємо) і смажимо борошно 30 секунд, потім вливаємо гаряче молоко. Добре перемішуємо молочну суміш, доводимо до кипіння і вливаємо в грибний суп. Варимо суп 5 хвилин, додаємо сік лимона, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Пробуємо на сіль.
Подаємо ароматний грибний суп гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!