Грибний суп в хлібному горщику


Ідеальний спосіб побалувати себе після зимових прогулянок на свіжому повітрі. Ідеальний спосіб здивувати своїх гостей. Це блюдо можна приготувати в булочках, куплених в магазині, але дуже приємно самим приготувати випічку, яка буде свіжою, ароматною і дуже смачною.

Інгредієнти

Для тіста

  • 3 склянки

    — мука

  • 1 пакет

    — дріжджі (сухі)

  • 1/2 склянки

    — вода (тепла)

  • 1/2 склянки

    — молоко (тепле)

  • 1/4 склянки

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для супу

  • 300 гр.

    — гриби (будь-які)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — картопля (середній)

  • 3 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 л.

    — вода (або овочевий бульйон)

  • 200 мл.

    — вершки (жирні)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — чебрець

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

Приготування тіста

    У миску просійте борошно, додайте дріжджі і сіль.

    В іншій мисці змішайте підігріту воду і молоко, додайте цукор і все ретельно перемішайте до розчинення цукру. Потім додайте масло і яйця. Все добре перемішайте.

    У миску з борошном поступово начитайте додавати суміш з молока, води, цукру і яєць, замішуючи тісто. Замішуємо до отримання однорідної маси.

    Тісто покласти в контейнер, накриваємо рушником і поставимо в тепле місце.

    Коли тісто подвоїться в розмірах замішуємо знову.

    Тісто розділяємо на 4 порції. Ще формуємо 4 маленьких кульки з тіста, з них зробимо ручки до горшочку.

    На лист, змащений маслом, покласти сформовані з тіста булочки, а зверху на них покласти маленькі кульки з тіста. Залишити тісто ще на 15-20 хвилин.

    Для того, щоб отримати золотисту скоринку на горщиках, перед тим, як відправити деко в духовку змастіть жовтком, який потрібно змішати зі столовою ложкою води.

  • Випікаємо в духовці при 200 градусах до золотистого кольору.
    Якщо верх почне підгоряти, можна накрити фольгою.

Приготування супу

    Гриби нарізаємо. Обсмажуємо цибулю у вершковому маслі, додаємо гриби, воду або овочевий бульйон і приправляємо сіллю і перцем. Доводимо до кипіння, додаємо картоплю кубиками і варимо протягом 20-30 хв.

    Готовий суп відправляємо в блендер, додаємо вершки. Суп готовий.

  • Гострим ножем відрізаємо верхню частину булочки, виймаємо внутрішню частину і заповнюємо супом булочку. Приправляємо і закриваємо кришечку. Страва готова!

    Приємного апетиту!