Гречка з копченою свининою


Гречка відмінно поєднується з м’ясом, а особливо з копченим. Пропоную ароматне блюдо з гречки, вареної разом з копченої свинячої грудинкою. Для посилення смаку та аромату додаємо майоран.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — гречана крупа

  • 150 гр.

    — свинина (копчена грудинка або т. п.)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — майоран

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Копчену грудинку з очищеним цибулею нарізаємо кубиками, обсмажуємо і додаємо майоран.


    Гречку промиваємо 4-5 разів і додаємо в ароматну суміш з копченої грудинки і цибулі. Перемішуємо. Замість свинячої грудинки можна додати будь-які копченості (бекон, ребра тощо).


    Вливаємо воду (300 мл) і за бажанням додаємо бульйон (м’ясний або овочевий). Якщо бульйон не додаємо, то солимо.


    Варимо ароматну гречку з копченостями, поки рідина повністю не вбере. Потім знімаємо з вогню й даємо постояти 5 хвилин.

    Подаємо ароматну гречку з копченостями гарячої з хрустким салатом. Приємного апетиту!