Гречка відмінно поєднується з м’ясом, а особливо з копченим. Пропоную ароматне блюдо з гречки, вареної разом з копченої свинячої грудинкою. Для посилення смаку та аромату додаємо майоран.
Інгредієнти
-
200 гр.
— гречана крупа
-
150 гр.
— свинина (копчена грудинка або т. п.)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— майоран
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Копчену грудинку з очищеним цибулею нарізаємо кубиками, обсмажуємо і додаємо майоран.
Гречку промиваємо 4-5 разів і додаємо в ароматну суміш з копченої грудинки і цибулі. Перемішуємо. Замість свинячої грудинки можна додати будь-які копченості (бекон, ребра тощо).
Вливаємо воду (300 мл) і за бажанням додаємо бульйон (м’ясний або овочевий). Якщо бульйон не додаємо, то солимо.
Варимо ароматну гречку з копченостями, поки рідина повністю не вбере. Потім знімаємо з вогню й даємо постояти 5 хвилин.
Подаємо ароматну гречку з копченостями гарячої з хрустким салатом. Приємного апетиту!