Гострий салат з огірків


Свіжий простий салат з огірків і цибулі з солодким гострим соусом з яблучного оцту, гірчиці і цукру.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — огірок (свіжі)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1/4 склянки

    — оцет (яблучний 60 мл)

  • 2 ч. л.

    — сіль

  • 2 ч. л.

    — цукор

  • 2 ч. л.

    — гірчиця (їдальня)

Рецепт приготування

    Чисті огірки нарізаємо або натираємо тонкими кружечками, цибулю — півкільцями.


    Підготовлені огірки викладаємо в миску, додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо солитись на 30 хвилин.

    Після засолювання кружечки огірків промиваємо і віджимаємо в чистому рушнику зайву рідину.


    У великій мисці збиваємо цукор, яблучний оцет і гірчицю. Додаємо підготовлені півкільця цибулі і огірки. Ретельно перемішуємо овочі в соусі і залишаємо на 1 годину в холодильнику.

    Готовий ароматний салатик з огірків подаємо до м’яса або риби. Приємного апетиту!