Фарширована щука в томатному соусі


Відмінний рецепт найсмачнішої фаршированої щуки, запеченої в томатному соусі з часником.

Інгредієнти

Для щуки:

  • 1 шт.

    — щука (1-1,2 кг)

  • 2 ст. л.

    — рисова крупа (варена)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 пучок

    — петрушка

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Для томатного соусу:

  • 250 мл.

    — соус (томатний)

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 склянка

    — вино (біле сухе)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Щуку очищаємо від луски, видаляємо плавники у голови і добре промиваємо. Розрізаємо ножем черевце, видаляємо всі нутрощі і промиваємо.


    Надрізаємо шкіру голови і акуратно відсуваємо шкіру.


    Знімаємо шкіру з тушки. В реберної частини, щоб не пошкодити шкіру, зрізаємо з невеликою кількістю м’яса.


    Відрізаємо голову і зрізаємо м’ясо з кісток.


    Зрізане м’ясо щуки пропускаємо через м’ясорубку з цибулею, додаємо рис, нарізану петрушку, сіль, перець, яйце і борошно. Добре перемішуємо.


    На підготовлену шкіру щуки посередині викладаємо начинку, закриваємо і зшиваємо щільними нитками.


    Щільно закріпити шкіру можна за допомогою мотузки і зубочисток як показано на фото.


    Готову фаршировану тушку викладаємо на змащене деко (можна на подушку з помідорів і цибулі), акуратно з’єднуємо фаршировану тушку з головою і змащуємо щуку розм’якшеним маслом. Відправляємо фаршировану щуку в духовку при 180 градусах на 30 хвилин.


    У мисці змішуємо томатний соус біле вино, подрібнений часник, рослинне масло, лавровий лист, сіль і перець. Через 30 хвилин запікання виймаємо щуку, яка вже покрилася красивою скоринкою, поливаємо 1/3 частиною соусу і запікаємо ще 10 хвилин. Поливаємо соусом ще 2 рази з проміжком в 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 220 градусів і запікаємо ароматну щуку в соусі ще 10 хвилин.

  • Смачну фаршировану щуку подаємо гарячою з гарніром. Приємного апетиту!