Відмінний рецепт найсмачнішої фаршированої щуки, запеченої в томатному соусі з часником.
Інгредієнти
Для щуки:
-
1 шт.
— щука (1-1,2 кг)
-
2 ст. л.
— рисова крупа (варена)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 пучок
— петрушка
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 ст. л.
— мука
-
2 ст. л.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
Для томатного соусу:
-
250 мл.
— соус (томатний)
-
1 зубчик
— часник
-
1 склянка
— вино (біле сухе)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
-
Смачну фаршировану щуку подаємо гарячою з гарніром. Приємного апетиту!
Щуку очищаємо від луски, видаляємо плавники у голови і добре промиваємо. Розрізаємо ножем черевце, видаляємо всі нутрощі і промиваємо.
Надрізаємо шкіру голови і акуратно відсуваємо шкіру.
Знімаємо шкіру з тушки. В реберної частини, щоб не пошкодити шкіру, зрізаємо з невеликою кількістю м’яса.
Відрізаємо голову і зрізаємо м’ясо з кісток.
Зрізане м’ясо щуки пропускаємо через м’ясорубку з цибулею, додаємо рис, нарізану петрушку, сіль, перець, яйце і борошно. Добре перемішуємо.
На підготовлену шкіру щуки посередині викладаємо начинку, закриваємо і зшиваємо щільними нитками.
Щільно закріпити шкіру можна за допомогою мотузки і зубочисток як показано на фото.
Готову фаршировану тушку викладаємо на змащене деко (можна на подушку з помідорів і цибулі), акуратно з’єднуємо фаршировану тушку з головою і змащуємо щуку розм’якшеним маслом. Відправляємо фаршировану щуку в духовку при 180 градусах на 30 хвилин.
У мисці змішуємо томатний соус біле вино, подрібнений часник, рослинне масло, лавровий лист, сіль і перець. Через 30 хвилин запікання виймаємо щуку, яка вже покрилася красивою скоринкою, поливаємо 1/3 частиною соусу і запікаємо ще 10 хвилин. Поливаємо соусом ще 2 рази з проміжком в 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 220 градусів і запікаємо ароматну щуку в соусі ще 10 хвилин.