Класичний рецепт ароматних пельменів з яловичим і свинячим фаршем.
Інгредієнти
Для начинки:
-
230 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
230 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
3 щіпки
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
-
для бульйону
— лавровий лист (2-3 шт.)
Для тіста:
-
3
— мука
-
1 склянка
— вода (холодна)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Для тіста змішуємо борошно з сіллю, вливаємо холодну воду, помішуючи, і додаємо масло. Замішуємо тісто руками або міксером близько 10 хвилин. Накриваємо і залишаємо, поки готуємо начинку. У мисці змішуємо яловичий фарш свинячий фарш, подрібнений часник з цибулею і додаємо перець і сіль. Добре перемішуємо.
Готове тісто ділимо на 4 частини і по черзі розкачуємо кожну частину в тонкий коржик. Використовуючи невеликий стакан, вирізаємо з готової коржі кружечки і викладаємо по 1 ч. л. начинки. Краї кружечків з начинкою щільно скріплюємо і кінці з’єднуємо разом.
За таким методом готуємо все тісто і начинку. Якщо пельмені відварюємо все не за 1 раз, тоді обробні дошки посипаємо борошном, викладаємо пельмешки і відправляємо в морозилку, поки не стануть твердими. Потім можна перекласти в пакет і виймати по мірі необхідності.
Якщо відварюємо всі готові пельмені, то беремо велику каструлю або відварюємо порціями. Підготовлені пельмені викладаємо в киплячу солону воду з лавровим листом і, як пельмені спливуть, варимо ще близько 5 хвилин.
Подаємо смачні пельмені зі сметаною і нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!