Домашні пельмені з яловичим і свинячим фаршем


Класичний рецепт ароматних пельменів з яловичим і свинячим фаршем.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 230 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 230 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • для бульйону

    — лавровий лист (2-3 шт.)

Для тіста:

  • 3

    — мука

  • 1 склянка

    — вода (холодна)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Для тіста змішуємо борошно з сіллю, вливаємо холодну воду, помішуючи, і додаємо масло. Замішуємо тісто руками або міксером близько 10 хвилин. Накриваємо і залишаємо, поки готуємо начинку. У мисці змішуємо яловичий фарш свинячий фарш, подрібнений часник з цибулею і додаємо перець і сіль. Добре перемішуємо.


    Готове тісто ділимо на 4 частини і по черзі розкачуємо кожну частину в тонкий коржик. Використовуючи невеликий стакан, вирізаємо з готової коржі кружечки і викладаємо по 1 ч. л. начинки. Краї кружечків з начинкою щільно скріплюємо і кінці з’єднуємо разом.


    За таким методом готуємо все тісто і начинку. Якщо пельмені відварюємо все не за 1 раз, тоді обробні дошки посипаємо борошном, викладаємо пельмешки і відправляємо в морозилку, поки не стануть твердими. Потім можна перекласти в пакет і виймати по мірі необхідності.

    Якщо відварюємо всі готові пельмені, то беремо велику каструлю або відварюємо порціями. Підготовлені пельмені викладаємо в киплячу солону воду з лавровим листом і, як пельмені спливуть, варимо ще близько 5 хвилин.

    Подаємо смачні пельмені зі сметаною і нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!