Відмінний рецепт приготування домашніх коржів з пшеничного борошна.
Інгредієнти
-
3 склянки
— борошно (пшеничне)
-
1 1/4 склянки
— вода (тепла)
-
2 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
1/2 ч. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
У мисці з’єднуємо теплу воду і цукор. Розмішуємо до розчинення, додаємо дріжджі і залишаємо на 5-6 хвилин.
У великій мисці змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо підготовлену суміш з дріжджів, цукру і води. Замішуємо тісто 3-4 хвилини. Формуємо кулю. Підготовлене тісто викладаємо в миску і залишаємо покритим на одну годину.
Викладаємо готове тісто на посипаний борошном стіл і поділяємо на 6-8 частин. Скачуємо в кульки. Розкачуємо кожен підготовлений кульку в тонкий коржик. Товсті не робимо, так як будуть довго готуватися.
У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо на середньому вогні, викладаємо підготовлені коржі по одній і обсмажуємо 3-4 хвилини з кожного боку. Коржі можуть трохи надутися і утворити більш виражені коричневі плями.
Готові домашні коржики подаємо з молоком або до перших страв. Приємного апетиту!