Часниковий соус Айолі з приготування схожий на класичний варіант приготування майонезу. Ароматний, часниковий майонез. Дуже популярний соус на північному узбережжі Середземномор’я.
Інгредієнти
-
3 зубчики
— часник
-
2 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
2 ч. л.
— сік лимона
-
3/4 склянки
— рослинна олія (оливкова)
-
1/4 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Очищені зубчики часнику дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і, використовуючи бік леза ножа, тиснемо часник, поки не отримаємо пасту.
Викладаємо в чашу кухонного комбайна підготовлений часник, яєчні жовтки і сік лимона. Перемішуємо часник з жовтками до гладкої маси. Або перемішуємо вінчиком, але по часі процес займе більше часу.
Комбайн знову включаємо, невеликий цівкою вливаємо олію і продовжуємо збивати ще 1 хвилину. Очищаємо боку миски від соусу вниз і збиваємо ще 30 секунд.
Готовий ароматний, часниковий соус (майонез) перекладаємо в банку і зберігаємо в холодильнику максимум 4 дні. Подаємо ароматний соус Айолі до м’яса, рибі і заправляємо овочеві салатики. Приємного апетиту!