Класичний рецепт українського борщу зі свининою, овочами, салом і часником.
Інгредієнти
-
450-500 гр.
— свинина (на кістці)
-
60 гр.
— сало (свиняче)
-
5 шт.
— картопля
-
300 гр.
— капуста (білокачанна)
-
1 шт.
— помідори
-
1 шт.
— буряк
-
1 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— оцет (9%)
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
М’ясо обробляємо на шматочки, викладаємо в каструлю. У ступці перетираємо сало з подрібненим часником і додаємо в борщ. Доводимо до кипіння і український борщ готовий! Приємного апетиту!
Свинину викладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою, солимо, доводимо до кипіння і хвилин 5-6 постійно знімаємо піну. Додаємо лавровий лист. Закриваємо кришкою і варимо м’ясо 40-45 хвилин. Потім виймаємо.
Поки вариться свинина, готуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, капусту тонкою соломкою, помідори — на невеликі шматочки. Морква з буряком натираємо на тертці. Часник з цибулею дрібно нарізаємо. Сало нарізаємо дрібно.
У бульйон викладаємо підготовлену капусту і картоплю. Якщо рідини багато википіло, додаємо воду. Доводимо до кипіння, додаємо чорний перець.
Поки варяться картопля і капуста, в рослинному маслі обсмажуємо підготовлений цибулю, додаємо моркву, помідор, смажимо 2-3 хвилини. Потім заправляємо томатною пастою, перемішуємо, викладаємо підготовлену буряк, додаємо оцет, два ополоника бульйону з каструлі і варимо під кришкою 10-12 хвилин.
Готову суміш з овочів викладаємо в каструлю і варимо 15-20 хвилин. Пробуємо на сіль.