Класичний рецепт приготування біляшів з м’ясним фаршем.
Інгредієнти
-
1,4 кг
— м’ясний фарш (1/2 свинина і 1/2 яловичина)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
7 чашок
— мука
-
70 гр.
— вершкове масло
-
1 чашка
— сметана
-
2 чашки
— молоко (тепле)
-
1/2 чашки
— вода (тепла)
-
5 шт.
— куряче яйце
-
1,5 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
2 ст. л.
— цукор
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Жовтки відділяємо від білків, змішуємо жовтки з цукром і сметаною. Використовуємо міксер або замішуємо виделкою. Додаємо тепле молоко, воду і дріжджі. Перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин на столі. Додаємо тепле розтоплене вершкове масло.
Порціями додаємо борошно і замішуємо близько 10 хвилин тісто, яке не повинно бути дуже густим і прилипати до рук.
Залишаємо на столі на 1 годину.
Змішаний фарш кладемо в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю, перець і сіль. Перемішуємо.
Готове тісто ділимо на невеликі кульки. Руки змащуємо рослинним маслом і кулька розминаємо руками в коржик.
На корж викладаємо підготовлений фарш.
Герметично закріплюємо і сминаем в плоский круглий пиріжок.
У сковорідку наливаємо велику кількість масла, нагріваємо і викладаємо підготовлені біляші. На середньому вогні обсмажуємо біляші до хрусткої скоринки золотисто-коричневого кольору.
Готові ароматні біляші викладаємо на паперові серветки для видалення надлишків олії, а потім подаємо. Приємного апетиту!