Найкращий рецепт приготування ароматної баклажанної ікри з печених баклажанів, цибулі з томатним соусом.
Інгредієнти
-
2 шт.
— баклажан
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
5 ст. л.
— соус (томатний)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (суміш перців)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чисті баклажани розрізаємо навпіл, викладаємо на деко з фольгою. Запікаємо половинки баклажанів в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Остуджуємо.
Поки готуються баклажани в олії обсмажуємо підготовлений дрібно нарізану цибулю.
Запечені і охолоджені половинки баклажани очищаємо від шкірки.
Дрібно нарізаємо запечені баклажани.
У цибулю викладаємо підготовлені баклажани, додаємо 5 ст. л. томатного соусу (або 2 ст. л. томатної пасти), сіль і перець. Тушкуємо ароматну баклажанну ікру на мінімальному вогні накритою 20 хвилин.
Готову смачну ікру охолоджуємо і подаємо зі шматочками білого хліба. Приємного апетиту!