Найкращий рецепт приготування смачних смажених пиріжків з рисом і яйцем.
Інгредієнти
Для начинки
-
100 гр.
— рисова крупа
-
4 шт.
— куряче яйце
-
50 гр.
— вершкове масло
-
за смаком
— сіль
Для тіста
-
1 склянка
— кефір
-
1 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
1 ст. л.
— цукор
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
2-2,5 склянки
— мука
-
2 щіпки
— сіль
-
для смаження
— рослинна олія
Рецепт приготування
-
Пиріжки подаємо гарячими з молоком, компотом або солодким чаєм.
Приємного апетиту!
Попередньо розігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або опускаємо закриту пачку в гарячу воду. У велику миску виливаємо теплий кефір, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо. Залишаємо в теплому місці, поки не утворюється піна «шапочка».
Потім додаємо рослинне масло, сіль. Порціями додаємо борошно і замішуємо не круте тісто.
Формуємо з тіста кулю, залишаємо на столі, поки не збільшиться в розмірі.
Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Рис промиваємо 4-5 разів. Заливаємо великою кількістю води і варимо рис до готовності. Промиваємо і викладаємо в друшляк.
Яйця миємо й відварюємо в круту. Очищаємо і дрібно нарубаем. Викладаємо в миску.
Готовий рис викладаємо в миску до яєць. Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо в миску до яєць і рису, перемішуємо.
Тісто ділимо на невеликі кульки. Кульки тонко розкачуємо в кружечки, на середину кожного кружечка розміщуємо начинку і закриваємо тісто.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо велика кількість рослинної олії і обсмажуємо підготовлені пиріжки з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.