Смажені пиріжки з рисом і яйцем


Найкращий рецепт приготування смачних смажених пиріжків з рисом і яйцем.

Інгредієнти

Для начинки

  • 100 гр.

    — рисова крупа

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — сіль

Для тіста

  • 1 склянка

    — кефір

  • 1 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2-2,5 склянки

    — мука

  • 2 щіпки

    — сіль

  • для смаження

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Попередньо розігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або опускаємо закриту пачку в гарячу воду. У велику миску виливаємо теплий кефір, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо. Залишаємо в теплому місці, поки не утворюється піна «шапочка».

    Потім додаємо рослинне масло, сіль. Порціями додаємо борошно і замішуємо не круте тісто.

    Формуємо з тіста кулю, залишаємо на столі, поки не збільшиться в розмірі.

    Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Рис промиваємо 4-5 разів. Заливаємо великою кількістю води і варимо рис до готовності. Промиваємо і викладаємо в друшляк.

    Яйця миємо й відварюємо в круту. Очищаємо і дрібно нарубаем. Викладаємо в миску.

    Готовий рис викладаємо в миску до яєць. Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо в миску до яєць і рису, перемішуємо.

    Тісто ділимо на невеликі кульки. Кульки тонко розкачуємо в кружечки, на середину кожного кружечка розміщуємо начинку і закриваємо тісто.

    У сковороді на середньому вогні розігріваємо велика кількість рослинної олії і обсмажуємо підготовлені пиріжки з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.

  • Пиріжки подаємо гарячими з молоком, компотом або солодким чаєм.

    Приємного апетиту!

Дивіться також: