Кращий рецепт дріжджового здобного тіста для приготування смачних ватрушок, пиріжків, пирогів і булочок.
Інгредієнти
-
6 чашок
— мука
-
2 чашки
— молоко (тепле)
-
1 1/2 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
3 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— майонез
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 чашки
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
У чаші міксера з’єднуємо дріжджі з теплом молоком (не вище 38 градусів) і цукром (1 ст. л.). Залишаємо на 10 хвилин.
Додаємо залишки цукру, майонез, сіль, яйця і добре перемішуємо.
Порціями додаємо борошно.
За допомогою міксера або замішуємо руками тісто і поступово вливаємо олію.
Замішуємо, поки суміш не стане еластичною 10 хвилин. Залишаємо здобне тісто збільшуватися на 1 годину в теплі. Із підійшов тесту готуємо ароматну випічку. Приємного апетиту!