Простий рецепт ароматної цвітної капусти, запеченої зі свіжим чебрецем і вершковим маслом.
Інгредієнти
- 1 качан- капуста (кольорова)
- 1 літр- бульйон (курячий)
- 70 гр.- вершкове масло
- 2 шт.- лавровий лист
- за смаком- чебрець (свіжий)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Качан цвітної капусти очистити від листя і промиваємо.
Викладаємо підготовлений качан цвітної капусти в каструлю, заливаємо бульйоном (повинен повністю покривати капусту), додаємо сіль, лавровий лист і чебрець. Доводимо до кипіння і варимо 12 хвилин.
Варену цвітну капусту викладаємо у форму або сковороду, вливаємо трохи ароматного бульйону, в якому варилася капуста. Додаємо на капусту гілочку чебрецю і поливаємо качан розтопленим вершковим маслом.
Відправляємо підготовлений качан капусти в духовку і запікаємо 15-17 хвилин до золотистої скоринки. На готовність перевіряємо ножем (повинен вільно входити в качан).
Готову ароматну капусту нарізаємо і подаємо до м’яса або як основне блюдо. Приємного апетиту!