Оригінальний рецепт закусочного торта з омлету, запеченого перцю, смаженого баклажана і двох видів сиру.
Інгредієнти
-
9 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— баклажан
-
1 шт.
— перець (болгарський великий)
-
300 гр.
— сир (твердий)
-
250 гр.
— сир (вершковий)
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1/2 пучка
— зелена цибуля
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чистий баклажани очищаємо, частково залишаючи шкірку і нарізаємо кружечками.
Обсмажуємо підготовлені кружальця баклажана на грилі або запікаємо в духовці до напівготовності.
Перець запікаємо в духовці до готовності, охолодити, знімаємо шкірку і нарізаємо смужками.
Для закусочного торта на сковороді смажимо 3 млинця омлету. 100 гр. твердого сиру натираємо. У мисці збиваємо 3 яйця, 1/2 частина нарізаної петрушки, 1/2 частина нарізаного зеленого цибулі, 1/3 частина натертого сиру, сіль і перець. Виливаємо яєчну суміш у підготовлену гаряче масло (по 1 ст. л.) і смажимо ароматний омлет до готовності (не перевертаємо). Повторюємо ще 2 рази, один млинець омлету готуємо без петрушки та зеленої цибулі.
Низ форми зі знімними бортами вистилаємо пекарської папером і викладаємо перший млинець омлету з зеленню засмаженою стороною вниз. Викладаємо кружечки баклажана, посипаємо сіллю, перцем і рівномірно розподіляємо половину тонких скибочок сиру. Закриваємо шари ще одним млинцем омлету без зелені.
На омлет викладаємо скибочки запеченого перцю, посипаємо сіллю і меленим перцем.
Викладаємо залишки сиру.
Накриваємо шари останнім омлетом засмаженою стороною вгору і відправляємо в духовку при 240 градусах на 10 хвилин.
Ароматний закусочний торт виймаємо, даємо постояти у формі 5 хвилин, виймаємо з форми і подаємо гарячим або остившім. Приємного апетиту!