Як приготувати млинці ― рецепт млинців на молоці

Млинці на стільки популярні, що їх печуть і в свята і в будні. У нас, як правило, готують млинці з пшеничної, вівсяної або гречаної муки. Млинці популярні в усьому світі. У Мексиці це тортилья — млинець з кукурудзяного борошна, солі та води. Мабуть це основна їжа для мексиканців, як у нас хліб.

Печуть вони свої тортильї не на сковороді, як ми, а прямо на гладкій жарочної поверхні, наливаючи відразу кілька порцій і розрівнюючи їх тонким шаром у формі кола. У ресторанах їх подають гарячими в спеціальних тканинних серветках і в кошичках. У магазинах їх можна придбати пачками у вакуумній упаковці. Вдома їх розігрівають і їдять з супом, м’ясом, рибою, овочами, накладаючи в згорнутий блін нарізані продукти і щедро поливаючи їх гострими, пекучими і дуже кислими приправами типу табаско і лайма.

У Китаї млинці в обов’язковому порядку подають до «Пекінської качки» в дорогих ресторанах. Зрізуючи м’ясо з качки, укладають його разом з овочами на млинці і загортають. У Франції млинці (крепи) подаються на десерт з вишуканими ніжними французькими наповнювачами. Тонкий лаваш — це теж блін наших азіатських співвітчизників. Ту ж шаурму загортають в лаваш. Рецепти і технології приготування млинців дуже схожі й одночасно дуже різні.

Їдять млинці з чим завгодно. У наших російських кулінарів теж сотні рецептів приготування млинців. Але ми неодмінно печемо млинці на сковороді, причому сковороді перевіреної роками. У моєї бабусі була спеціально виділена сковорода з дерев’яною ручкою і вона більше нічого на ній не готувала. Зараз у магазинах продаються спеціальні млинниці з низькими бортиками, але ми продовжуємо користуватися своєю старою чавунною сковородою з ручкою. Їмо млинці зі сметаною, медом, варенням, цукром, з рибою та ікрою.

Сьогодні ми приготуємо з вами просто млинці, навчимося робити тісто для млинців, а завтра навчимося їх фарширувати.

Млинці на молоці ― рецепт з фото покроково

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • Масло вершкове топлене

  • Молоко — 1 стакан
  • Кефір — 1 склянка
  • Сода — 1 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 2-3 ст. л.
  • Вода — 1/2 склянки

Готуємо тісто і печемо млинці на молоці і на кефірі:

  • У глибокій ємності змішати кефір, молоко, яйце, сіль, соду, цукор, воду.

  • Додати півсклянки борошна, якщо є сито, то треба попередньо просіяти борошно,

  • заважати до однорідної маси, щоб не було грудочок, поступово додаючи борошно при постійному помішуванні,

  • домагаємося однорідної консистенції рідкої сметани.

  • В останню чергу додаємо рослинне масло

  • і ще раз ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто на 20-30 хвилин.

  • Підготовлюємо робоче місце для випікання млинців. Нагріваємо робочу сковороду, треба брати тільки товстостінну сковороду, до дуже гарячого стану і цю температуру витримуємо до випікання останнього млинця.
  • Розігріваємо топлене вершкове масло для змащування млинців, поруч кладемо пензлик
  • Ставимо тарілку для готових млинців недалеко від сковороди.
  • Тісто для млинців і маленький ополоник, розрахований на один млинець, теж повинні бути поруч.

  • Сковороду, треба змастити рослинним маслом і так треба робити перед випічкою кожного млинця.

  • Для змазування я використовую половину, попередньо ретельно вимитого, маленької картоплини, наколотой на вилку. Можна використовувати для змазування шматок свинячого сала, але воно дуже сильно коптить.

  • На змащену гарячу поверхню сковороди наливаємо один маленький ополоник тесту, піднімаючи і розгойдуючи в різні боки сковороду,

  • домагаємося того, щоб всі вилите тісто розтеклося рівномірним тонким шаром по всій сковороді.

  • Коли нижня сторона млинця підсмажитися, його потрібно перевернути на іншу сторону, за допомогою лопатки або руками.

  • Досвідчені господині віддають перевагу перевертати блін руками.
  • Готовий млинець перекладаємо на тарілку, швиденько знову змащуємо сковороду, заливаємо нову порцію тіста і поки млинець печеться на нижній стороні,

  • змащуємо готовий млинець пензликом, вмочивши її в розтоплене топлене вершкове масло. І так працюємо, поки не напечем цілу гору млинців.

Готові млинці бажано змащувати саме топленим вершковим маслом. Так вони виходять значно смачніші.

Їмо млинці зі сметаною, медом або ікрою.

Ми намагалися дуже докладно розповісти для молодих господинь і господарів, як приготувати прості, смачні млинці, і сподіваємося, що ви спробували приготувати їх разом з нами.

В наступному рецепті ми розповімо вам, як приготувати фаршировані млинці.

Приємного апетиту!

(Visited 5 times, 1 visits today)