Оригінальний рецепт смачних відкритих пиріжків з тіста на сметані з картопляним пюре, смаженими грибами і яйцями.
Інгредієнти
Для тіста:
-
120 гр.
— вершкове масло
-
1 склянка
— борошно грубого помелу)
-
1/2 склянки
— сметана
-
1/4 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
3 шт.
— куряче яйце (великі)
-
2 чашки
— картопля (пюре)
-
2 чашки
— печериці (нарізані)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Холодне вершкове масло дрібно нарізаємо і додаємо в борошно грубого помелу (можна взяти будь-яку), перетираємо пальцями в дрібні грудочки, додаємо сіль і сметану. Замішуємо і відправляємо накритим в холодильник на 40 хвилин.
Якщо немає готового пюре, то відварюємо 2 шт. (середні) картоплі і розтираємо в пюре. У маслі обсмажуємо нарізані часник з цибулею 5-7 хвилин і викладаємо підготовлені нарізані печериці. Смажимо 5-6 хвилин, поки рідина не випарується і гриби не підрум’яняться, солимо і перчимо. За смаком можна додати кріп або петрушку.
Готове тісто ділимо на 3 частини.
Розкачуємо тісто в тонкі коржі і викладаємо посередині 1/3 частина підготовленого пюре.
На пюре викладаємо 1/3 частина смажених грибів.
Скріплюємо кінці коржі так, щоб середина була відкрита і була з невеликими бортиками.
Акуратно додаємо зверху грибів по одному яйцю на кожен пиріжок і посипаємо перцем.
Випікаємо ароматні пиріжки в розігрітій духовці при 200 градусах 25 хвилин. Смачні відкриті пиріжки з грибами і яйцями подаємо гарячими. Приємного апетиту!