Відкриті пиріжки з грибами і яйцями


Оригінальний рецепт смачних відкритих пиріжків з тіста на сметані з картопляним пюре, смаженими грибами і яйцями.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 120 гр.

    — вершкове масло

  • 1 склянка

    — борошно грубого помелу)

  • 1/2 склянки

    — сметана

  • 1/4 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 3 шт.

    — куряче яйце (великі)

  • 2 чашки

    — картопля (пюре)

  • 2 чашки

    — печериці (нарізані)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Холодне вершкове масло дрібно нарізаємо і додаємо в борошно грубого помелу (можна взяти будь-яку), перетираємо пальцями в дрібні грудочки, додаємо сіль і сметану. Замішуємо і відправляємо накритим в холодильник на 40 хвилин.

    Якщо немає готового пюре, то відварюємо 2 шт. (середні) картоплі і розтираємо в пюре. У маслі обсмажуємо нарізані часник з цибулею 5-7 хвилин і викладаємо підготовлені нарізані печериці. Смажимо 5-6 хвилин, поки рідина не випарується і гриби не підрум’яняться, солимо і перчимо. За смаком можна додати кріп або петрушку.


    Готове тісто ділимо на 3 частини.


    Розкачуємо тісто в тонкі коржі і викладаємо посередині 1/3 частина підготовленого пюре.


    На пюре викладаємо 1/3 частина смажених грибів.


    Скріплюємо кінці коржі так, щоб середина була відкрита і була з невеликими бортиками.


    Акуратно додаємо зверху грибів по одному яйцю на кожен пиріжок і посипаємо перцем.

    Випікаємо ароматні пиріжки в розігрітій духовці при 200 градусах 25 хвилин. Смачні відкриті пиріжки з грибами і яйцями подаємо гарячими. Приємного апетиту!