Класичний рецепт тушкованою ароматною капусти з куркою і помідорами.
Інгредієнти
-
1 кг.
— курка (на шматочки кістки)
-
2 кг.
— капуста (свіжа)
-
1/2 кг
— помідори
-
1 ст. л.
— паприка
-
5 шт.
— перець (горошок)
-
7-8 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Шматочки курки промиваємо і натираємо сіллю. Можна використовувати будь-які частини курки — шматочки від цілої курки або тільки гомілку і стегно.
Капусту нарізаємо, посипаємо сіллю і трохи тиснемо руками. Помідори очищаємо і дрібно нарізаємо (замість свіжих можна додати консервовані).
У велику каструлю викладаємо підготовлені капусту, помідори, олія, паприку, лавровий лист, горошини перцю і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо капусту 20 хвилин.
Додаємо в капусту шматочки курки, перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.
Викладаємо капусту з куркою в глибоку форму для запікання. Щоб засмажитися, шматочки курки повинні лежати зверху. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин, поки страва не набуде золотисто-коричневий колір.
Приємного апетиту!