Простий і швидкий рецепт смачного страви з тушкованого білокачанної капусти, копченої ковбаси і картоплі. Копчена ковбаса надає страві неповторний аромат.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (700-800 гр. білокачанна)
-
4 шт.
— картопля (500 гр.)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
150 гр.
— ковбаса (копчена)
-
3 гілочки
— петрушка
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Капусту соломкою натираємо спеціальною теркою або ножем нарізаємо. Викладаємо підготовлену капусту в миску, посипаємо сіллю (1 ч. л.), тиснемо руками, поки не виділитися сік і залишаємо.
Ріпчасту цибулю з петрушкою нарізаємо дрібно, ковбасу — кружечками. У великому сотейнику в олії смажимо 5 хвилин цибулю, додаємо підготовлені кружальця ковбаси і смажимо, поки не стануть коричневими.
Додаємо капусту до цибулі і ковбасі порціями з проміжків в 2-3 хвилини, щоб вона трохи зменшувалася в об’ємі і смажимо закритій 10 хвилин, помішуючи.
Поки смажиться капуста з ковбасою, картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Додаємо в капусту підготовлені кубики картоплі, перець, паприку і перемішуємо. Вливаємо близько 2,5 чашки води, щоб повністю покрити овочі з ковбасою.
Тушкуємо ароматне блюдо відкритим на середньому вогні 40-45 хвилин, потім солимо і додаємо підготовлену петрушку.
Ароматну тушковану капусту з картоплею та ковбасою подаємо гарячою зі свіжими овочами. Приємного апетиту!