Три салату з брукви


Бруква (турнепс, кормова ріпа) дуже корисний коренеплід і популярний у багатьох країнах. Бруква відмінно підходить для салатів у поєднанні з іншими овочами та фруктами. Пропоную 3 простих варіанти салату з брукви. В 100 грам брукви всього 38 калорій.

Інгредієнти

Варіант №1

  • 1 шт.

    — бруква

  • 1/3 стебла

    — цибуля-порей

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 ст. л.

    — сметана

Варіант №2

  • 1 шт.

    — бруква

  • 1 шт.

    — яблуко

  • 1 ч. л.

    — сік лимона

  • 2 ст. л.

    — сметана

Варіант №3

  • 1 шт.

    — бруква

  • 1 шт.

    — морква

  • 2 ст. л.

    — майонез

Рецепт приготування

Варіант №1

  • Брукву очищають ножем від шкірки і натираємо на крупній тертці. Стебло цибулі порею розрізаємо вздовж навпіл і поперек дрібно. Часник пропускаємо через прес. Підготовлену брукву змішуємо з цибулею-пореєм, часником, додаємо сметану і трохи солі. Добре перемішуємо і ароматний корисний салатик з брукви готовий!

    Варіант №2

    • Очищені від шкірки брукву і яблуко крупно натираємо. Яблуко змішати з соком лимона, викладаємо в натерту брукву, додаємо сметану, трохи солі, перемішуємо і салатик готовий! Сметану можна замінити на майонез або краще на натуральний йогурт.

      Варіант №3

        Очищені від шкірки брукву і моркву крупно натираємо, додаємо майонез, сіль, перемішуємо і салат готовий!

        Такі ароматні салати з брукви відмінно підійдуть і до м’яса, і до риби. Приємного апетиту!