Бруква (турнепс, кормова ріпа) дуже корисний коренеплід і популярний у багатьох країнах. Бруква відмінно підходить для салатів у поєднанні з іншими овочами та фруктами. Пропоную 3 простих варіанти салату з брукви. В 100 грам брукви всього 38 калорій.
Інгредієнти
Варіант №1
-
1 шт.
— бруква
-
1/3 стебла
— цибуля-порей
-
1 зубчик
— часник
-
2 ст. л.
— сметана
Варіант №2
-
1 шт.
— бруква
-
1 шт.
— яблуко
-
1 ч. л.
— сік лимона
-
2 ст. л.
— сметана
Варіант №3
-
1 шт.
— бруква
-
1 шт.
— морква
-
2 ст. л.
— майонез
Рецепт приготування
Варіант №1
-
Брукву очищають ножем від шкірки і натираємо на крупній тертці. Стебло цибулі порею розрізаємо вздовж навпіл і поперек дрібно. Часник пропускаємо через прес. Підготовлену брукву змішуємо з цибулею-пореєм, часником, додаємо сметану і трохи солі. Добре перемішуємо і ароматний корисний салатик з брукви готовий!
Варіант №2
-
Очищені від шкірки брукву і яблуко крупно натираємо. Яблуко змішати з соком лимона, викладаємо в натерту брукву, додаємо сметану, трохи солі, перемішуємо і салатик готовий! Сметану можна замінити на майонез або краще на натуральний йогурт.
Варіант №3
Очищені від шкірки брукву і моркву крупно натираємо, додаємо майонез, сіль, перемішуємо і салат готовий!
Такі ароматні салати з брукви відмінно підійдуть і до м’яса, і до риби. Приємного апетиту!
-