Відмінний рецепт приготування найніжнішої свинячий рульки з овочами і грибами.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— свинина (гомілка)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— морква
-
1/2 склянки
— білий гриб (сушені)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
150 мл.
— вино (біле сухе)
-
300 мл.
— бульйон (овочевий або курячий)
-
2 зубчики
— часник
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинячу гомілку ретельно промиваємо, сушимо. Натираємо сіллю і перцем.
Розігріваємо духовку до 160 градусів.
У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо рульку і обсмажуємо з усіх боків протягом 12-15 хвилин. Виймаємо.
Білі гриби замочуємо в гарячій воді. Моркву нарізаємо на кубики, цибулю дрібно шаткуємо. Викладаємо овочі в сковороду, де смажили рульку і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Потім додаємо вино, даємо випарувати на половину. Вливаємо бульйон, додаємо нарізаний часник, приправляємо сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Викладаємо рульку на деко для запікання, вливаємо бульйон з овочами, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.
Потім додаємо білі гриби з рідиною. Перемішуємо з соусом. Випікаємо під фольгою ще протягом 30 хвилин.
Збільшуємо температуру духовки до 230 градусів. Знімаємо фольгу і розміщуємо рульку у вертикальному положенні, для отримання засмаженою скоринки з усіх боків. Запікаємо протягом 25-30 хвилин. Якщо рідина з соусу повністю випаровується, додаємо трохи води або бульйону.
Виймаємо готову свинячу рульку. Викладаємо на велику тарілку, навколо розміщуємо соус з овочами, грибами і подаємо.
До страви можна подати картопляне пюре, локшину і овочевий салат.
Приємного апетиту!