Оригінальний рецепт приготування ароматних смажених курячих грудок з часниковим соусом.
Інгредієнти
-
3 шт.
— курка (філе грудки по 200 гр.)
-
6 зубчиків
— часник
-
3 ст. л.
— вершкове масло
-
1 чашка
— вино (біле сухе)
-
7 ст. л.
— рослинна олія
-
1/4 ч. л.
— розмарин
-
1/2 ч. л.
— чебрець
-
1/2 ч. л.
— орегано
-
1/4 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо чебрець, орегано, розмарин, перець, сіль, 3 подрібнених зубчики часнику і 4 столових ложки рослинного масла. Натираємо філе курячих грудок маринадом. Складаємо філе в пакет і залишаємо в холодильнику на 2 години (краще на ніч).
Викладаємо мариновані філе шкірою вниз на чавунну сковороду з гарячим рослинним маслом.
Накриваємо шматком фольги.
Ставимо на фольгу іншу важку чавунну сковороду трохи менше по діаметру основної.
Смажимо ароматне філе курки під пресом на середньому вогні 6-8 хвилин до золотисто-коричневої скоринки, потім перевертаємо шматки і смажимо ще 7 хвилин. Викладаємо на тарілку.
В масло після грудок викладаємо 3 подрібнених зубчики часнику, вливаємо вино і варимо, помішуючи, близько 4 хвилин.
Додаємо вершкове масло, інтенсивно перемішуємо і варимо часниковий соус, поки не загусне.
Готове ароматне філе курячих грудок подаємо з овочами і поливають часниковим соусом. Приємного апетиту!