Відмінний рецепт смаженої на сковороді свинини, попередньо замаринованной з солодким перцем (зелений і червоний), ріпчастою цибулею, петрушкою, часником з додаванням яблучного оцту. З маринованих овочів готуємо соус.
Інгредієнти
-
600 гр.
— свинина (окіст)
-
2 шт.
— перець (болгарський червоний і зелений)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— оцет (яблучний)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Окіст промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на середні шматочки і викладаємо в миску. До підготовленої свинині додаємо нарізану петрушку (½ частину), нарізаний на кільця цибуля (½ частину), щіпку солі і добре мнемо рукою до виділення соку.
Болгарський перець очищаємо і нарізаємо соломкою. У миску зі свининою вливаємо яблучний оцет, олію (1 ст. л.), додаємо підготовлений перець (червоний і зелений), подрібнений часник, залишки цибулі, петрушки, ще дрібку солі і добре перемішуємо. Миску зі свининою та овочами в оцті накриваємо і ставимо в холодильник на ніч.
На наступний день мариновані шматки свинини відокремлюємо від овочів. Овочі з маринадом викладаємо в гаряче масло (1 ст. л.) і тушкуємо на дуже повільному вогні 1,5 години, помішуючи. Пробуємо на сіль.
За 30 хвилин до приготування овочевого соусу шматки свинини викладаємо в гаряче масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на середньому вогні, поки шматки не покриються коричневою скоринкою.
Ароматні шматочки свинини вкладаємо в готовий овочевий соус і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!