Оригінальне приготування смаженої сьомги. Подаємо сьомгу з картоплею.
Інгредієнти
-
800 гр.
— сьомга (філе)
-
400 гр.
— картопля (очищений)
-
6 листочків
— естрагон
-
100 мл.
— вершки
-
1 ч. л.
— сік лимона (або лайма)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готову картоплю з сьомгою подаємо з вершковим соусом. Приємного апетиту!
Розігріваємо духовку до 230 градусів.
Нарізаємо картоплю в довжину на великі шматочки і кладемо у форму для випічки. Щедро поливаємо шматочки картоплі маслом і ретельно перемішуємо. Шматочки повинні з усіх боків покриті олією, посипаємо сіллю і запікаємо 30-40 хвилин.
Філе сьомги розрізаємо на 8 шматків однакових по ширині, посипаємо сіллю і перцем.
На чотири шматки сьомги викладаємо по одному листочку естрагону. Викладаємо залишилися шматки сьомги на шматки з естрагоном і перев’язуємо щільними нитками.
Поливаємо підготовлені шматки сьомги маслом, викладаємо у форму для запікання. Запікаємо 20-23 хвилини.
Поки запікається сьомга з картоплею, готуємо соус. У мисці змішуємо вершки, сік лимона, 2 листочки дрібно нарізаного естрагону, сіль і перець.