Рецепт смаженої риби камбали з ароматним соусом із сметани і лимонного соку.
Інгредієнти
-
1 шт.
— камбала (велика)
-
1/2 чашки
— мука
-
1 гілочка
— петрушка
-
1 склянка
— сметана
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
4 ст. л.
— вино (біле)
-
30 гр.
— вершкове масло
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену і чисту камбалу нарізаємо на порційні шматки, ріпчаста цибуля — крупно.
У мисці змішуємо борошно з сіллю, обвалюємо підготовлені шматки камбали і викладаємо в гаряче олію. Обсмажуємо камбалу до рум’яної хрусткої скоринки з усіх боків.
Паралельно з камбалою в невеликій каструлі доводимо до кипіння сік лимона і вино, викладаємо підготовлену нарізану цибулю і варимо 5-7 хвилин. Додаємо до цибулі сметану, варимо 2 хвилини, помішуючи. Викладаємо соус з вершкове масло, солимо і перчимо. Знімаємо лимонний соус з вогню і проціджуємо акуратно через сито, щоб видалити цибулю.
Готові шматки камбали викладаємо на тарілку, посипаємо петрушкою, поливаємо ароматним лимонним соусом і подаємо. Приємного апетиту!