Відмінний рецепт смачного супу з бринзи, сметани з сирними галушками.
Інгредієнти
Для супу:
-
100 гр.
— сир (Бринза)
-
400 мл.
— сметана (20%)
-
40 гр.
— вершкове масло
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— мука
-
2 кубика
— бульйон (курячий)
-
1 пучок
— кріп
-
1 щіпка
— цукор
-
1 ч. л.
— оцет (9%)
Для галушок:
-
100 гр.
— сир (Бринза)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
4 ст. л.
— манна крупа
-
2 ст. л.
— мука
-
2 гілочки
— кріп
Рецепт
Весь нарізаємо кріп.
Для галушок у мисці збиваємо яйця, додаємо манну крупу та борошно (2 ст. л.).
Викладаємо в миску бринзу (100 гр.) і перемішуємо до однорідної маси.
Додаємо в заготовку для галушок 2 пучки кропу, перемішуємо і залишаємо суміш на столі.
В іншій мисці змішуємо сметану з бринзою (100 гр.).
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно (2 ст. л.), обсмажуємо 1-1,5 хвилини і вливаємо воду (1,5 літра).
Додаємо курячий бульйон і варимо 5 хвилин.
Через 5 хвилин додаємо в суп суміш сметани, бринзи і, нагріваючи, добре перемішуємо.
Чайною ложкою формуємо сирні галушки і відправляємо з ароматний суп.
Додаємо дрібку цукру, оцет, подрібнений часник і варимо сирний суп ще 10 хвилин.
В кінці додаємо нарізаний кріп і знімаємо з вогню.
Подаємо ароматний сирний суп гарячим з хрустким хлібом. Приємного апетиту!