Домашня соковита шаурма з лаваша, ароматною смаженої курки, свіжої капусти, солоних огірків і соусу.
Інгредієнти
Для шаурми:
-
6 шт.
— лаваш (невеликі або 3 шт. великі)
-
150 гр.
— майонез
-
150 гр.
— йогурт (грецький)
-
150 гр.
— капуста (білокачанна)
-
200 гр.
— огірок (солоні)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/4 шт.
— лимон
Для курки:
-
200 гр.
— курка (філе грудки)
-
300 гр.
— курка (філе стегон)
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 ч. л.
— куркума
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— коріандр
-
1 ч. л.
— чебрець (сушений)
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
З курячих ніжок знімаємо шкіру і зрізаємо м’ясо. Філе грудки ріжемо на великі шматки. У великій мисці змішуємо паприку, коріандр, куркума, чебрець, перець і часник пропущений через прес. Викладаємо в спеції з часником підготовлені шматочки курки і добре перемішуємо. Накриваємо миску плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години (краще на ніч).
Через 2 години ароматну мариновану курочку виймаємо з холодильника, залишаємо на столі ще на 30 хвилин і приправляємо сіллю. Філе стегон викладаємо в гаряче масло на сковороду-гриль (або звичайну) і обсмажуємо з 2-х сторін по 7-8 хвилин на сильному вогні і по 3 хвилини на слабкому.
Філе грудки обсмажуємо на сильному вогні 5-6 хвилин і за 2 хвилини на слабкому. Трохи охолоджуємо обсмажені шматочки, нарізаємо і змішуємо 2 види м’яса.
У мисці змішуємо майонез, йогурт, сік лимона і трохи солі. Для соусу можна використовувати і один майонез, але для зниження калорійності додаємо грецький йогурт з лимонним соком або сметану без лимонного соку.
Капусту нарізаємо соломкою, цибулю — півкільцями.
Солоні огірки нарізаємо кубиками.
Лаваш використовуємо у вигляді невеликих тонких коржиків 6 шт. або беремо 3 шт. великого розміру і розрізаємо навпіл.
Всі інгредієнти ділимо на 6 частин, підготовленим соусом щедро змащуємо лаваш викладаємо на соус капусту, цибулю, солоні огірки і ароматні шматочки курки.
Бічні краї лаваша трохи загинаємо і скручуємо лаваш з начинкою в рулет. Подаємо соковиту ароматну шаурму відразу. Приємного апетиту!