Оригінальний і дуже смачний шашлик з м’яса, ананаса і овочів. До шашлику добре підійде Гавайський соус.
Інгредієнти
Для шашлику
-
1 кг.
— курка (філе грудки)
-
1 шт.
— ананас (середнього розміру)
-
2 шт.
— перець (болгарський червоний)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великого розміру)
-
12 шт.
— бекон (смужки)
-
за смаком
— сіль
Для соусу
-
1 склянка
— сік (ананасовий)
-
1 ст. л.
— крохмаль (кукурудзяний)
-
1/2 склянки
— цукор (коричневий)
-
2 ст. л.
— соєвий соус
-
1/2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Гавайський соус: у каструлю виливаємо ананасовий сік, додаємо, постійно помішуючи, крохмаль, цукор, соєвий соус і сіль. Доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 2 хвилин, поки соус не загусне.
Куряче філе, ананас, перець нарізаємо на кубики середньої величини. Цибуля розрізаємо на 4 частини і поділяємо часточки на невеликі шматочки. Овочі трохи солимо.
Овочі, ананас і нанизуємо м’ясо на дерев’яні шампури, попередньо вимочені у воді протягом 20 хвилин: спочатку нанизуємо бекон у верхній частині шматка, потім нанизуємо шматочок курки і знову нанизуємо бекон (обертаємо беконом шматочки з одного боку), так само робимо з ананасом і шматочками перцю і цибулі.
За таким принципом нанизуємо всі овочі та м’ясо.
Виходить 6 шт. шашлику.
Шашлик збризкуємо невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо на грати гриля 10-15 хвилин, перевертаючи шампури на різні боки, поки овочі, ананас і м’ясо не зажарятся.
Готовий шашлик викладаємо на велику тарілку, поливаємо великою кількістю соусу і відразу подаємо.
Приємного апетиту!