Оригінальний салат з трьох головних інгредієнтів (моркву, ріпчасту цибулю і кабачки). Всі злегка обсмажуємо в олії і додаємо сік лимона, винний оцет і мед.
Інгредієнти
-
2 шт.
— кабачок
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 зубчик
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
1/2 ст. л.
— оцет (винний)
-
1/2 ст. л.
— мед
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Кабачки промиваємо, натираємо або нарізаємо соломкою. Для кольору можна взяти жовтий і зелений.
Очищену моркву натираємо або нарізаємо соломкою.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
У гаряче масло (1 ст. л.) викладаємо підготовлену моркву з цибулею і смажимо 2-3 хвилини, помішуючи. Морква повинна тільки трохи пом’якшити.
Додаємо подрібнений часник і, помішуючи, смажимо 30 секунд.
Викладаємо овочі підготовлені кабачки і смажимо, помішуючи, не більше 2-3 хвилин, щоб кабачки не виділили рідина.
Додаємо в сковороду до овочів винний оцет, сік лимона і мед. Перемішуємо, нагріваємо і знімаємо з вогню.
Додаємо в ароматні овочі залишки олії (1 ст. л.), нарізану петрушку і перемішуємо. Викладаємо готовий овочевий салат на тарілку і подаємо теплим або охолодженим. Приємного апетиту!