Салат з маринованих овочів


Відмінний рецепт хрусткого салату з маринованих брокколі, білокачанної капусти, цвітної капусти, солодкого перцю, ріпчастої цибулі і моркви.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (білокачанна)

  • 1/2 качана

    — капуста (кольорова)

  • 1 качан

    — брокколі (невеликі)

  • 2 шт.

    — перець (солодкий червоний і жовтий)

  • 1 шт.

    — морква (велика)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 чашка

    — рослинна олія

  • 5 склянок

    — вода

  • 1/2 чашки

    — оцет (9%)

  • 1/2 чашки

    — цукор

  • 3 ст. л.

    — сіль

  • 5 шт.

    — лавровий лист

  • 20 шт.

    — перець (горошини)

Рецепт приготування

    Всі овочі ретельно промиваємо.


    Очищений перець нарізаємо на середні шматочки, очищену моркву розрізаємо вздовж на 4 частини і нарізаємо тонко впоперек, брокколі з кольоровою капустою поділяємо на дрібні суцвіття. Підготовлені овочі викладаємо в миску.


    Невеликий качан білокачанної капусти нарізаємо на шматочки близько 2,5 див, ріпчасту цибулю — на середні шматочки і викладаємо в миску.


    У каструлі змішуємо воду, оцет, олію, цукор, сіль і додаємо лавровий лист, горошини перцю. Доводимо підготовлений маринад до кипіння і заливаємо нарізані свіжі овочі.


    Залишаємо овочі маринуватися на 24 години (як маринад охолоне прибираємо овочі в холодильник). Готові ароматні овочі перекладаємо в банки і зберігаємо максимум 5 днів в холодильнику.

    Смачні мариновані овочі викладаємо в салатник і відразу подаємо. Салат не вимагає додаткової заправки з-за вмісту олії в маринаді. Приємного апетиту!