Відмінний рецепт хрусткого салату з маринованих брокколі, білокачанної капусти, цвітної капусти, солодкого перцю, ріпчастої цибулі і моркви.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (білокачанна)
-
1/2 качана
— капуста (кольорова)
-
1 качан
— брокколі (невеликі)
-
2 шт.
— перець (солодкий червоний і жовтий)
-
1 шт.
— морква (велика)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 чашка
— рослинна олія
-
5 склянок
— вода
-
1/2 чашки
— оцет (9%)
-
1/2 чашки
— цукор
-
3 ст. л.
— сіль
-
5 шт.
— лавровий лист
-
20 шт.
— перець (горошини)
Рецепт приготування
Всі овочі ретельно промиваємо.
Очищений перець нарізаємо на середні шматочки, очищену моркву розрізаємо вздовж на 4 частини і нарізаємо тонко впоперек, брокколі з кольоровою капустою поділяємо на дрібні суцвіття. Підготовлені овочі викладаємо в миску.
Невеликий качан білокачанної капусти нарізаємо на шматочки близько 2,5 див, ріпчасту цибулю — на середні шматочки і викладаємо в миску.
У каструлі змішуємо воду, оцет, олію, цукор, сіль і додаємо лавровий лист, горошини перцю. Доводимо підготовлений маринад до кипіння і заливаємо нарізані свіжі овочі.
Залишаємо овочі маринуватися на 24 години (як маринад охолоне прибираємо овочі в холодильник). Готові ароматні овочі перекладаємо в банки і зберігаємо максимум 5 днів в холодильнику.
Смачні мариновані овочі викладаємо в салатник і відразу подаємо. Салат не вимагає додаткової заправки з-за вмісту олії в маринаді. Приємного апетиту!