Салат Капрезе з соусом з базиліка


Легка італійська закуска (салат) з сиру моцарелла, помідори з соусом з оливкової олії і листя базиліка.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — помідори (великий)

  • 1 кулька

    — сир (моцарела)

  • 6-8 шт.

    — листя базиліка

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Помідор і листочки базиліка промиваємо і висушуємо.


    Викладаємо підготовлені листочки базиліка з ступку.


    Додаємо сіль.


    Перетираємо.


    Вливаємо оливкове масло (2 ст. л.), перетираємо соус, щоб вийшла паста.


    Потім додаємо залишки масла.


    Кульку моцарелли нарізаємо на 5 кружечків, помідор — на 6 (діаметр кружечків помідора повинен бути однаковим з кружечками моцарели або більше).


    Викладаємо на тарілку підготовлені кружальця сиру і помідора, чергуючи один з одним. Можна прикрасити петрушкою.


    Поливаємо сир моцарелла з помідором ароматним соусом з базиліка і салат відразу подаємо на стіл. Приємного апетиту!