Легка італійська закуска (салат) з сиру моцарелла, помідори з соусом з оливкової олії і листя базиліка.
Інгредієнти
-
1 шт.
— помідори (великий)
-
1 кулька
— сир (моцарела)
-
6-8 шт.
— листя базиліка
-
5 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Помідор і листочки базиліка промиваємо і висушуємо.
Викладаємо підготовлені листочки базиліка з ступку.
Додаємо сіль.
Перетираємо.
Вливаємо оливкове масло (2 ст. л.), перетираємо соус, щоб вийшла паста.
Потім додаємо залишки масла.
Кульку моцарелли нарізаємо на 5 кружечків, помідор — на 6 (діаметр кружечків помідора повинен бути однаковим з кружечками моцарели або більше).
Викладаємо на тарілку підготовлені кружальця сиру і помідора, чергуючи один з одним. Можна прикрасити петрушкою.
Поливаємо сир моцарелла з помідором ароматним соусом з базиліка і салат відразу подаємо на стіл. Приємного апетиту!