Простий рецепт ролів з креветками в клярі, свіжим огірком і авокадо.
Інгредієнти
-
2 аркуша
— водорості норі
-
3 чашки
— рисова крупа (готовий суші-рис)
-
8 шт.
— креветки (великі)
-
1/2 шт.
— огірок
-
2 шт.
— авокадо
-
1/2 шт.
— лимон
-
250 гр.
— мука
-
250 мл.
— вода (крижана)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 склянки
— рослинна олія
-
за смаком
— соус (Унагі)
Рецепт приготування
У мисці змішуємо яйце, крижану воду і, збиваючи, порціями додаємо борошно. Добре перемішуємо тісто.
Очищені креветки по одній опускаємо в підготовлений кляр і обсмажуємо в гарячому маслі до золотистого кольору.
Викладаємо обсмажені креветки на серветки.
Огірок натираємо соломкою.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кістка половинки і очищаємо. Кожну половинку авокадо нарізаємо на скибочки і залишаємо, трохи розсунувши скибочки. Поливаємо підготовлені авокадо лимонним соком.
Листи норі розрізаємо навпіл, викладаємо на рогожу в плівці, змочуємо руки у воді і рівномірно розподіляємо готовий суші-рис (по ¼ частині на кожен лист).
Перевертаємо рис з норі і викладаємо по 2 шт. великих креветок в клярі і по ¼ частині огірка.
Звертаємо щільно рол за допомогою циновки.
Розгортаємо.
На готовий рол переносимо з допомогою ножа підготовлені нарізані половинки авокадо, накриваємо плівкою і знову звертаємо рогожу з ролом, щоб авокадо щільно трималося.
Готові роли розрізаємо гострим ножем на 6-8 частин, викладаємо на тарілку з соусом Унагі і подаємо. Приємного апетиту!