Інгредієнти
-
2 чашки
— рисова крупа (для суші)
-
100 мл.
— оцет (рисовий)
-
2 ст. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
-
3 чашки
— вода
Рецепт приготування
Рис ретельно промиваємо до прозорої води 6-7 разів. Викладаємо в каструлю.
Додаємо рис 3 чашки води, доводимо до кипіння.
Накриваємо каструлю кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 13-15 хвилин. Поки вариться рис, кришку не відкриваємо і не перемішуємо рис.
Змішуємо оцет з цукром і сіллю.
Викладаємо готовий рис в миску, додаємо суміш з оцту, цукру і солі.
Акуратно перемішуємо.
Накриваємо миску з рисом рушником, залишаємо на 15 хвилин.
Потім відкриваємо рис і остуджуємо. Рис для ролів і суші готовий.