Рис для ролів і суші

Інгредієнти

  • 2 чашки

    — рисова крупа (для суші)

  • 100 мл.

    — оцет (рисовий)

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 3 чашки

    — вода

Рецепт приготування

    Рис ретельно промиваємо до прозорої води 6-7 разів. Викладаємо в каструлю.


    Додаємо рис 3 чашки води, доводимо до кипіння.


    Накриваємо каструлю кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 13-15 хвилин. Поки вариться рис, кришку не відкриваємо і не перемішуємо рис.

    Змішуємо оцет з цукром і сіллю.


    Викладаємо готовий рис в миску, додаємо суміш з оцту, цукру і солі.


    Акуратно перемішуємо.


    Накриваємо миску з рисом рушником, залишаємо на 15 хвилин.

    Потім відкриваємо рис і остуджуємо. Рис для ролів і суші готовий.