Чудова овочева закуска з обсмажених баклажанів, свіжих помідорів з ароматною зеленню і часником.
Інгредієнти
-
2 шт.
— баклажани (великі)
-
2 шт.
— помідори (великі)
-
5 зубчиків
— часник
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1/2 пучка
— кріп
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани промиваємо, висушуємо серветками й нарізаємо кружечками завтовшки 1 див. В гаряче масло викладаємо порціями підготовлені кружальця баклажанів і обсмажуємо з 2-х сторін за 6 хвилин. З такими партіями баклажан додаємо масло.
Готові кружечки баклажанів остуджуємо, чисті помідори нарізаємо кружечками, часник пропускаємо через прес, кріп з петрушкою дрібно нарізаємо.
Руками натираємо часником перші 7-8 кружечків обсмажених баклажанів з 2-х сторін.
Викладаємо ароматні баклажани на дно каструлі, посипаємо сіллю, перцем і підготовленої зеленню.
Наступним шаром викладаємо натерті часником кружечки помідорів (натираємо з зовнішньої сторони), посипаємо сіллю, перцем і зеленню.
За таким методом викладаємо всі обсмажені баклажани і свіжі помідори із зеленню.
Каструлю з ароматними овочами накриваємо і ставимо в холодильник на 4 години.
Готові ароматні баклажани з помідорами красиво викладаємо на тарілку і подаємо. Мариновані овочі зберігаємо в холодильнику максимум 7 днів. Приємного апетиту!