Класичний рецепт приготування мантів з рубленою яловичиною, ріпчастою цибулею і спеціями.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2,5 чашки
— мука
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 склянка
— вода (тепла)
-
1 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
900 гр.
— яловичина (без кісток)
-
4 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— картопля
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— кмин
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо борошно з сіллю, робимо поглиблення, вливаємо теплу воду, додаємо яйце і замішуємо тісто 5-6 хвилин.
Формуємо кулю, накриваємо і залишаємо.
Поки підходить тісто, робимо начинку для мантів. Яловичину дуже дрібно нарізаємо.
Цибулю з картоплею дуже дрібно нарізаємо.
У миску викладаємо підготовлені шматочки яловичини, цибуля і картопля. Додаємо спеції, сіль, масло і добре перемішуємо. Якщо яловичина з жиром, то масло не додаємо у фарш.
Готове тісто розрізаємо навпіл і дуже тонко з борошном розкачуємо (2-3 мм).
Складаємо тісто.
Розрізаємо складене тісто на квадрати.
Розгортаємо кожен квадрат і розрізаємо на порційні шматки. Розкладаємо на поверхні.
На кожен квадрат викладаємо по 1,5 ст. л. підготовленого фаршу і звертаємо як показано на фото.
Як в пароварці закипить вода, викладаємо підготовлені манти і варимо 45 хвилин.
Готові ароматні манти викладаємо на тарілку, додаємо сметану і подаємо. Приємного апетиту!