Курячий суп — рецепти приготування супів в різних країнах

Суп з курки, хто ж його не знає! Найпоширеніший суп не тільки у нас. Спогади дитинства. У лікарні мама завжди приносила курячий бульйон, який у мій час ми їли не часто. Навіть якщо захворів будинку, все одно давали бульйон, а іноді і ніжку. Іноді ми намагалися частіше покашляти, покряхтеть, а раптом дадуть курячий супчик.

Але виявляється, що суп з курки готують не тільки у нас, але і в інших країнах. У цій статті я показав кілька супів не «наших». Всі вони дуже смачні. Обов’язково спробуйте!

1. Курячий суп з галушками з курячої печінки і потрошками

Як приготувати курячий суп з галушками? Та не просто з галушками, а з галушками з курячої печінки. Рецепти курячої печінки, як ви вже переконалися, мають досить велику популярність у фахівців, їх дуже багато, ми з вами готували печінка з перцями і медову печінку, і печінка спільно з потрошками в горщиках. Так що, як приготувати курячу печінку, ми вже трохи знаємо. Але незважаючи на все це, страви з курячої печінки, чомусь не набули великого поширення. Ми приготували для вас новий, не зовсім звичайний рецепт курячої печінки.

Інгредієнти:

2-3 порції

  • Курячі потрошки — 350-400 р.

  • Морква — 1 середня
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Цвітна капуста — 3-4 суцвіття
  • Зелень петрушки і кропу
  • Перець чорний горошок — 2-3 шт.
  • Курячий бульйон — 1,5 літра
  • Сіль, перець за смаком
Для галушок:
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Манка — 2-3 ст. л.
  • Борошно — 1-2 ст. л.

Приготування:

1. Потрошки помити, при необхідності прибрати зайвий жир, залишки плівок в шлуночках і прожилки в печінці.

2. Шлуночки і сердечка укласти в каструлю, залити бульйоном. Варити до закипання, зняти всю піну,

3. додати цілу моркву і цибулю, перець горошок.

4. Коли овочі стануть м’якими, додати цвітну капусту і варити ще 10-20 хвилин, при цьому треба стежити за тим, щоб капуста не розварилася.

5. Поки вариться суп, приготувати тісто для галушок.

6. Курячу печінку дрібно порізати.

7. Білок відокремити від жовтка.

8. З’єднати жовток з вершковим маслом,

9. додати різану печінку, сіль.

10. Білок збити до піни,

11. додати до печінкової суміші, акуратно перемішати,

12. додати манку і 1 столову ложку борошна.

13. Тісто не повинне вийти рідким, якщо маса вийшла рідкуватий, ще додати борошна.

14. Вийняти з супу зварені овочі, цибулю і моркву нам більше не знадобляться, а цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття.

15. У киплячий бульйон чайною ложкою опускаємо печінкову масу.

16. З гарячого бульйону чайну ложку опускаємо в заздалегідь приготовлену, кип’ячену холодну воду, а потім набираємо нову порцію печінкової маси опускаємо в бульйон. Щоб тісто добре відставало, ложку кожен раз опускаємо в бульйон і потім у холодну воду.

17. Варити галушки 5-7 хвилин. Потім додати розібрану на суцвіття цвітну капусту.

Подати суп в глибоких тарілках, посипавши нарізаною зеленню петрушки і кропу.

Галушки з курячої печінки вийшли ніжні, смачні, з тонким присмаком печінки. Такі галушки не порівняти з галушками приготованими просто з борошна і надають особливий смак супу.

Приємного апетиту!

2. Суп з курки по-китайськи з консервованими пагонами бамбука

Багато люблять китайську кухню і з задоволенням ходять в китайські ресторани. Але ж китайську кухню можна їсти не тільки в ресторанах, але й будинку, як робить більшість Китайців. Я вам пропоную рецепт дуже смачного, але не дуже швидкого приготування курячого супу з грибами, китайської локшиною і консервованих паростків бамбука.

В наш час, майже всі необхідні компоненти можна купити в магазині. Китайський суп з локшиною якраз відноситься до тих страв китайської кухні, які можна легко і без проблем приготувати вдома. Ви не пошкодуєте, що витратили трохи більше години. Суп виходить дуже смачним, ніжним і легким.

Готуємо курячий суп по — китайськи.

Інгредієнти:

(6-8 порцій)

  • Китайські сушені гриби — 30 р. (можна чорні або білі)
  • Курячий бульйон з кубиків — 2,5 літра
  • Молода жирна курка — 1 шт. (близько 1 кг)
  • Пучок зелені для супу — 1 шт.
  • Китайська локшина — близько 50 гр.

  • Консервовані пагони бамбука — 750 гр.
  • Соєвий соус, соус чилі — за смаком (потроху)

Приготування:

1. Китайські гриби кілька годин розмочувати у холодній воді, злити воду, нарізати гриби смужками.

2. Зварити курячий бульйон з кубиків в 2,5 літра води. Кількість кубиків дивіться в інструкції до кубиків, на скільки води розрахований кожен кубик.

3. Курку промити в холодній проточній воді.

4. Пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.

5. Курку і пряну зелень покласти в бульйон, довести до кипіння, варити близько години до готовності, курку вийняти, відокремити м’ясо від кісток, зняти шкіру, м’ясо нарізати кубиками.

6. Локшину покласти в миску, залити киплячою водою, залишити на 3-4 хвилини, відкинути на сито, обдати холодною водою, дати воді стекти, кілька разів порізати гострим ножем, покласти в суп разом з грибами і невеликою кількістю соєвого соусу, довести до кипіння, варити близько 20 хвилин.

7. Пагони бамбука дістати з консервної банки, дати стекти розсолу, нарізати пагони смужками, покласти в суп разом з м’ясом курки, деякий час нагрівати їх разом, курячий суп приправити соєвим соусом і за бажанням і смаком (якщо любите погостріше), соусом чилі.

До супу подається білий хліб, хоча Китайці їдять його практично без хліба. Паличками вибирають все що лежить в супі і по ходу справи запивають залишилися, вже бульйоном.

Приємного апетиту!

3. Рецепт курячого супу по-індійськи з рисом і яблуком

Не тільки в Росії люблять ніжний, з проблисками жирку, ароматний, легкий курячий суп, але і в будь-якої національної кухні — є свій особливий курячий супчик. І це зрозуміло чому:

— курячі супи — народний засіб проти застуди, депресії та безсоння.

— перші курячі страви вважаються дієтичним харчуванням;

— супи на основі курячого бульйону — легкозасвоювані;

Смакові якості перших страв на основі курячого бульйону змінюються від його складових інгредієнтів, а саме від овочів, зелені, приправ і від способів теплової обробки. Звичайно інгредієнти для курячих супів в кожній національній кухні свої. І смак, особливо присмак, у кожній кухні свій, національний. Але курячий суп в будь-якій кухні є простим у приготуванні і смачним супом. Ці супи люблять і старий, і малий, і тому ми зараз з вами будемо готувати смачний і простий курячий суп.

Інгредієнти:

  • Цибулини — 2 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Цибуля — порей — 1 маленький стебло
  • Пшеничне борошно — 3 ст. л.
  • Курячий бульйон — 1 л.
  • Яблуко — 1 дрібне
  • Довгий рис — 50 гр.
  • Відварене куряче м’ясо — близько 300 р.
  • Вершки — 2-3 ст. л.
  • Сіль, якщо сильно любите — перець, порошок каррі — за смаком

Покроковий рецепт курячого супу по — індійськи

1. Цибулини очистити, нарізати дрібними кубиками.

2. Рослинне масло розігріти, покласти в нього нарізану цибулю.

3. Цибулю-порей нарізати кружечками, покласти в рослинне масло, згасити всі разом, посипати борошном, продовжувати гасити, полити 1 ложкою курячого бульйону, добре перемішати.

4. Яблуко очистити, розрізати навпіл, видалити насінну камеру, натерти на тертці, покласти в бульйон разом з рисом, приправити порошком каррі, довести суп до кипіння, варити близько 20 хвилин, до готовності.

5. З курячого м’яса зняти шкіру, м’ясо нарізати кубиками, покласти в суп, нагріти суп, додати вершки, все гарненько перемішати.

Особливий смак цього супу надає яблуко, бажано кисле і звичайно ж карі. Каррі — найпопулярніша суміш спецій не тільки в Індії, але вже і в усьому світі, в яку входить безліч прянощів, а основу становить куркума, з нею страви стають красивого золотого відтінку, а інші складові цього чудесного порошку додають незабутній аромат.

Приємного апетиту!

4. Як приготувати суп з курки з грибами і фунчозой

Сьогодні ми приготуємо не зовсім звичайний для нас суп. Щоправда, в наших краях він досить поширений. В супі використовуються китайські гриби і найголовніше фунчоза.

Фунчоза — це вермішель з бобової борошна (у нас її часто називають — скляна локшина, не плутати з рисовою локшиною). Вона широко поширена і популярна в Китаї, Кореї, Японії, Індії, В’єтнамі. Бобова вермішель чудово поєднується з овочами, м’ясом, в гарячих страви і супи, а також є основою для знаменитого салату по — корейськи «Фунчоза», настільки полюбився росіянам. Фунчоза менш калорійна порівняно із звичайною локшиною. Ситна і смачна, вона легко засвоюється організмом, містить цінну клітковину, вітаміни групи в і мінеральні речовини.

Інгредієнти:

2-3 порції

  • Китайські сушені чорні деревні гриби, пресовані — 1 кубик ≈ 14 р.
  • Курячий бульйон — 1 кубик
  • Курячі стегенця — 3 шт.

  • Фунчоза — 25 р.

  • Консервовані качани кукурудзи (краще використовувати консервовані пагони бамбука, якщо знайдете) — 1 маленька банка

  • Соєвий соус, соус чилі, табаско

  • Пряна зелень

Приготування:

1. Пресовані гриби вийняти з упаковки і залити водою на 2 — 3 години.

2. Воду злити, нарізати гриби, видаляючи тверді частинки.

3. Пряну зелень, кріп, петрушку, вимити, очистити, дрібно порізати.

4. У каструлю покласти шматки курки, розкришити туди кубик бульйону, покласти пряну зелень (у нас були кубики бульйону вже з пряною зеленню, тому ми зелень не використовували, але це на ваш розсуд).

5. Налити 1,5 літра води, довести до кипіння, варити близько 1 години.

6. М’ясо вийняти з супу,

7. відокремити від кісток, нарізати шматочками.

8. Скляну локшину покласти в глибоку ємність, залити окропом, потримати 1 хвилину,

9. воду злити,

10. промити під холодною водою.

11. Вийняти 5-6 качанів кукурудзи з банки, дати стекти розсолу.

12. Нарізані гриби покласти в суп, довести до кипіння, варити 5-7 хвилин, опустити локшину, варити ще 3-5 хвилин, покласти м’ясо

  • і качани кукурудзи, трохи підігріти, приправити за смаком соєвим соусом і соусом чилі.

Суп розлити по порційних тарілках. На стіл обов’язково поставити соєвий соус і соус чилі, для любителів погостріше.

Зверніть увагу, що ми не використовували сіль. Користуйтеся соєвим соусом для регулювання солоності.

Приємного апетиту!

5. Відео — Мексиканський суп

Цей суп виходить незвичайним смаком, пряним і з приємним кисло – солодко гострим (якщо додати гострий червоний перець) за смаком. В цьому супі чудове поєднання всіх інгредієнтів. Приготувавши цей суп один раз, ви назавжди закохаєтеся в нього.

Приємного апетиту!

Каструля об’ємом 4,3 літра.

Інгредієнти:
  • — курка для бульйону;
  • — 1 куряче філе;
  • — 200 г яловичого фаршу;
  • — 3 головки ріпчастої цибулі;
  • — 4 невеликі морквини;
  • — 250 р. очищеної гарбуза;
  • — 250 гр. свіжих помідорів;
  • — 1 великий болгарський перець;
  • — 1 червоний гострий перець (за бажанням);
  • — 50 г томатної пасти;
  • — 1 банка консервованої кукурудзи (340 р.);
  • — 15 р. приправи до мексиканської супу;
  • — сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • — соняшникова рафінована олія для смаження;
  • — 3 листочків лаврового листа;
  • — вода для варіння.

Виберіть і приготуйте будь-який з цих супів. Всі вони дуже смачні, ну і звичайно здивують ваших гостей оригінальністю.