Швидкий рецепт найсмачнішої курячої грудки в ароматній паніровці з яєчною локшиною.
Інгредієнти
-
4 шматки
— курка (філе грудки)
-
250 гр.
— локшина (яєчна)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1/2 ст. л.
— лимон (цедра)
-
2 зубчики
— часник
-
3/4 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
3 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— чебрець (свіжий або сушений)
-
1/4 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Яєчну локшину викладаємо в киплячу солону воду і варимо до готовності. Відкидаємо лапшичку на друшляк, додаємо 1,5 ст. л. вершкового масла і перемішуємо.
Паралельно з приготуванням яєчної локшини в мисці збиваємо яйце і викладаємо промиті шматки грудинки. Якщо шматки товсті, то відбиваємо. В іншу миску викладаємо подрібнений часник, чебрець, цедру лимона і 1 ч. л. солі.
Додаємо панірувальні сухарі, перемішуємо і обвалюють у ароматної суміші шматочки філе в яйці.
Відправляємо підготовлені шматки на сковороду з маслом (1,5 ст. л.) і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.
За бажанням для яєчної локшини можна приготувати соус: в масло після курки додаємо 1 ч. л. борошна, вливаємо солоний курячий бульйон (½ чашки) і варимо до густоти.
Гарячі ароматні шматки курячої грудки подаємо з готової яєчної локшиною. Приємного апетиту!