Куряча грудка в паніровці з яєчною локшиною


Швидкий рецепт найсмачнішої курячої грудки в ароматній паніровці з яєчною локшиною.

Інгредієнти

  • 4 шматки

    — курка (філе грудки)

  • 250 гр.

    — локшина (яєчна)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 ст. л.

    — лимон (цедра)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3/4 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 3 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — чебрець (свіжий або сушений)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яєчну локшину викладаємо в киплячу солону воду і варимо до готовності. Відкидаємо лапшичку на друшляк, додаємо 1,5 ст. л. вершкового масла і перемішуємо.


    Паралельно з приготуванням яєчної локшини в мисці збиваємо яйце і викладаємо промиті шматки грудинки. Якщо шматки товсті, то відбиваємо. В іншу миску викладаємо подрібнений часник, чебрець, цедру лимона і 1 ч. л. солі.


    Додаємо панірувальні сухарі, перемішуємо і обвалюють у ароматної суміші шматочки філе в яйці.


    Відправляємо підготовлені шматки на сковороду з маслом (1,5 ст. л.) і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.


    За бажанням для яєчної локшини можна приготувати соус: в масло після курки додаємо 1 ч. л. борошна, вливаємо солоний курячий бульйон (½ чашки) і варимо до густоти.

    Гарячі ароматні шматки курячої грудки подаємо з готової яєчної локшиною. Приємного апетиту!