Відмінний рецепт запеченої страви з охолоджених ковбасок, брюссельської капусти, картоплі, цибулі та шпинату.
Інгредієнти
-
2 шт.
— ковбаски (свинячі охолоджені або курячі)
-
3 шт.
— картопля
-
6 качанчиків
— капуста (брюссельська)
-
1/2 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
2 жмені
— шпинат
-
1 чашка
— вино (біле)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Шпинат промиваємо, картоплю та цибулю очищаємо.
З невеликих качанчиків брюссельської капусти видаляємо пошкоджені листя, промиваємо й розрізаємо навпіл або на 4 частини.
Підготовлений цибулю нарізаємо кільцями, картоплю — кружечками.
У невелику форму наливаємо олію (3 ст. л.), ковбаски натираємо залишками масла, протикаємо зубочисткою у кількох місцях і викладаємо посередині.
Картопля з брюссельської капустою посипаємо сіллю, розкладаємо навколо ковбасок і зверху додаємо кільця цибулі. Вливаємо вино, накриваємо шматком фольги і відправляємо ковбаски з овочами в розігріту духовку при 180 градусах хвилин на 20.
Фольгу з форми знімаємо і запікаємо запашні ковбаски ще 10 хвилин. Подаємо ковбаски гарячими з запеченими овочами і улюбленим салатом. Приємного апетиту!