Ковбаски, запечені з овочами та шпинатом


Відмінний рецепт запеченої страви з охолоджених ковбасок, брюссельської капусти, картоплі, цибулі та шпинату.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — ковбаски (свинячі охолоджені або курячі)

  • 3 шт.

    — картопля

  • 6 качанчиків

    — капуста (брюссельська)

  • 1/2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 2 жмені

    — шпинат

  • 1 чашка

    — вино (біле)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Шпинат промиваємо, картоплю та цибулю очищаємо.


    З невеликих качанчиків брюссельської капусти видаляємо пошкоджені листя, промиваємо й розрізаємо навпіл або на 4 частини.


    Підготовлений цибулю нарізаємо кільцями, картоплю — кружечками.


    У невелику форму наливаємо олію (3 ст. л.), ковбаски натираємо залишками масла, протикаємо зубочисткою у кількох місцях і викладаємо посередині.


    Картопля з брюссельської капустою посипаємо сіллю, розкладаємо навколо ковбасок і зверху додаємо кільця цибулі. Вливаємо вино, накриваємо шматком фольги і відправляємо ковбаски з овочами в розігріту духовку при 180 градусах хвилин на 20.

    Фольгу з форми знімаємо і запікаємо запашні ковбаски ще 10 хвилин. Подаємо ковбаски гарячими з запеченими овочами і улюбленим салатом. Приємного апетиту!