Ароматна картопля, запечена в соусі з обсмаженої цибулі у вершковому маслі, молока і сиру.
Інгредієнти
-
900 гр.
— картопля
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
2 склянки
— молоко
-
220 гр.
— сир (Чеддер або інший)
-
4 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— мука
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/3 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування ароматного гратена ставимо за духовку на 190 градусів.
За допомогою спеціальної терки або ножа нарізаємо добре промитий картоплю в шкірці або очищений на тонкі скибочки.
Викладаємо підготовлені скибочки картоплі в форму.
У каструлі розтоплюємо масло, додаємо підготовлений нарізану цибулю і обсмажуємо до м’якості. Додаємо борошно, паприку, перець.
Вливаємо в цибуля молоко, додаємо 1/3 частина натертого сиру, сіль і, помішуючи, доводимо до кипіння.
Заливаємо скибочки картоплі підготовленим сирним соусом і запікаємо 1 годину.
Потім виймаємо, рівномірно посипаємо залишками сиру і запікаємо гратен ще 5 хвилин.
Подаємо смачний картопляний гратен з котлетами і свіжими овочами. Приємного апетиту!