Простий рецепт смачних котлет з вареної картоплі, сиру і смаженої цибулі. Такі овочеві котлети можна подавати як основну страву з соусом або як гарнір до тушкованих м’ясних страв.
Інгредієнти
-
6 шт.
— картопля
-
200 гр.
— сир (пачки)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/2 склянки
— мука
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Картоплю відварюємо в мундирі або очищаємо від шкірки і відварюємо. Зливаємо, остуджуємо, очищаємо (якщо в мундирі) і подрібнюємо товкачиком. Нарізану цибулю обсмажуємо в олії (3 ст. л.) і викладаємо в миску до пюре. Додаємо сир, яйце, борошно, сіль і перець. Заготовку для картопляних котлет добре перемішуємо.
Формуємо побажанням великі або маленькі котлети. Обвалюємо в сухарях і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хвилин підготовлені картопляні котлети з сиром обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до коричневої скоринки.
Ароматні котлети подаємо з тушкованими м’ясними стравами або окремо з улюбленим соусом. Приємного апетиту!